AUSTRIJSKA VLADA OTIŠLA U BRISEL: Svi putovali ekonomskom klasom
Foto: Reuters

ŠTEDNJA

AUSTRIJSKA VLADA OTIŠLA U BRISEL: Svi putovali ekonomskom klasom

Austrija -

Austrijska vlada, predvođena kancelarom Sebastijanom Kurcom, otputovala u Brisel gde će održati vanrednu sednicu i time pokazati privrženost Beča Uniji.

Austrija, naime, preuzima predsedavanje Unijom, zbog čega je Kurc odlučio da jednu sednicu vlade održi u gradu u kojem je sedište evropske administracije.

Članovi vlade otputovali su avionom, uz naglasak da su leteli ekonomskom a ne biznis klasom.

U Briselu vlada će predstaviti detalje svog programa predsedavanja EU, u kojem se migracije i pojačana zaštita spoljnih granica nalaze u vrhu liste prioriteta. Slede digitalizacija i dalje približavanje zemalja Zapadnog Balkana Uniji.

Tokom predsedavanja Austrije treba da se reše i dva važna pitanja, a to su završetak pregovora o Bregzitu i rasprava o budućem budžetu Unije. Sednica vlade održava se u predstavništvu Austrije pri EU, a nakon sednice ministri će posetiti sedište Evropske komisije, gde će se austrijski kancelar sastati s predsednikom EK Žan-Klodom Junkerom. Osim toga planirani su i bilateralni razgovori ministara i članova evropske komisije. Pred odlazak u Brisel Kurc je izjavio da bi Evropska komisija trebalo da bude manja, efikasnija, kako bi se smanjli troškovi.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track