EVO KAKO JE RAZBIJEN SRPSKI NARKO-KLAN U AUSTRIJI: Čitava porodica bavila se preprodajom droge, a policiji je jedan detalj privukao pažnju!
Foto: Printscreen YouTube

Policija pronašla drogu vrednu 320.000 evra

EVO KAKO JE RAZBIJEN SRPSKI NARKO-KLAN U AUSTRIJI: Čitava porodica bavila se preprodajom droge, a policiji je jedan detalj privukao pažnju!

Austrija -

Posle višemesečne istrage policija je u Braunau na Inu u Gornjoj Austriji razbila srpski porodični narko-klan koji je preprodavao kokain i amfetamine.

Policija je saopštila da je uhapsila šest osoba, a da su protiv još 15 osoba podnete krivične prijave zbog prodaje kokaina, amfetamina i marihuane.

Prilikom hapšenja, policija je kod njih pronašla narkotike u vrednosti od 320.000 evra, a sumnja se da su bili namenjeni uličnoj prodaji. U trag ovim trgovcima narkoticima policija je ušla u trag još u decembru prošle godine, kada je uočena veza između jednog Austrijanca (25) i uhapšenih Srba.

Austrijanac se povezao sa Srbinom (38), za koga je utvrđeno da ima jake veze u narko-svetu. U periodu od februara 2017. do avgusta 2018, oni su isporučili 2,5 kilograma kokaina i 1,5 kilograma amfetamina trojici dilera. On je sa jednom mađarskom prostitutkom iznajmljivao više soba u kojima je krio kokain do prodaje i devojci plaćao za tu uslugu. Novac su trošili i na kupovinu skupih automobila.

Austriijski mediji i dodaju da su u svemu učestvovali sinovi uhapšenog tridesetosmogodišnjaka, tinejdžeri od 17 i 19 godina. Mediji navode da su tinejdžeri bili zaduženi za pakovanje kokaina, a njihov rođak (24), takođe srpski državljanin označen je kao glavni kupac.

Takođe, navodi se da su u posao bili uključeni i drugi rođaci, koji su drogu preprodavali na porodičnim svečanostima i skupovima. Utvrđeno je da je i šira porodica Srbina bila uključena u prodaju narkotika. Na porodičnim skupovima i i proslavama i članovi porodice su čak i sami konzumirali kokain.

Glavni dobavljač marihuane dvadesetpetogodišnji Poljak uhvaćen je na delu sa drogom i 5.000 evra kod sebe. Prilikom hapšenja oduzeto je nekoliko hiljada evra, mobilni telefoni i pištolji, a nekoliko osoba je povređeno jer se opiralo privođenju.

Kurir.rs/pnp.de

Foto ilustracija Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track