Najnovije vesti

JOŠ SE NE STIŠAVA BURA OKO SVADBE AUSTRIJSKE ŠEFICE DIPLOMATIJE: Evo zato je   Knajslova pala na kolena pred Putinom! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

kniks ili kiks

JOŠ SE NE STIŠAVA BURA OKO SVADBE AUSTRIJSKE ŠEFICE DIPLOMATIJE: Evo zato je Knajslova pala na kolena pred Putinom! (VIDEO)

Austrija

Austrijska ministarka spoljnih poslova Karin Knajsl branila je danas svoj veliki „kniks“ (naklon) tokom plesa sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Ona je rekla da je to tradicionalni ples i da se ona „ne prostire ni pred kim“.

Knajslova koja je na kraju plesa sa ruskim predsednikom napravila veliki „kniks“ rekla da je to tradicija, i da ako se pogleda otvaranje bilo kog bala, vidi se „da postoji taj ’kniks‘ na kraju'".

 

„Ruski predsednik se poklonio, a ja sam na taj poklon odgovorila kniksom“, objasnila je ona.

Šefica austrijske diplomatije je priznala da se veoma iznenadila što je ruski predsednik prihvatio njen poziv da dođe na svadbu. Prema njenim rečima, početkom juna je pozvala na venčanje kolege iz vlade i federalnog predsednika, „jer je takav red“.

 

Petog juna tokom večeri, u vreme kada je ruski predsednik bio u poseti Beču, spontano je pozvala i njega. Tada je rekla Putinu da želi da ga upozna sa svojim budućim suprugom. Tek 19. jula je, kako je navela, saznala da je Putin prihvatio njen poziv.

Knajslova je navela da je njena svadba „bila zaista predivan praznik“ koji može pozitivno da utiče na razvoj turizma u Austriji. Prema njenim rečima, mnogi mediji su prikazali kako se u Austriji slavi svadba, kao i prekrasne predele te zemlje.

Ministarka je dodala da nije blizak prijatelj s ruskim predsednikom, ali da su vodili „interesantne razgovore“, pre svega o situaciji na Bliskom istoku. Knajslova je naglasila da je lični kontakt važan za stvaranje baze poverenja upravo u složenim situacijama.

 

Ruski predsednik Vladimir Putin bio je na svadbi austrijske ministarke 18. avgusta. On je na svečanosti proveo samo jedan sat i za to vreme je prisustvovao ceremoniji sklapanja braka, izgovorio zdravicu na nemačkom jeziku, plesao s mladom i uručio poklone mladencima — sliku sa seoskim pejzažem, starinsku cediljku za ulje i tulski samovar.

 

Kurir.rs/Heute

Foto printscreen YT

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...