Najnovije vesti

AUSTRIJSKI I NEMAČKI BEZBEDNJACI UDARILI NA KAVAČKI KLAN: Prali pare u folkotekama, koristili pasoše mrtvih Srba
Foto: Printscreen Krone.at

opasno

AUSTRIJSKI I NEMAČKI BEZBEDNJACI UDARILI NA KAVAČKI KLAN: Prali pare u folkotekama, koristili pasoše mrtvih Srba

Austrija

Nemačke i austrijske bezbednosne službe pokrenule su istragu zbog sumnje da se na njihovoj teritoriji peru velike sume novca i da iza tog posla stoje pripadnici takozvanog kavačkog klana.

Idući tragom tih i operativnih informacija, agenti u Beču i Ofenbahu pretresli su više lokacija i došli do saznanja koja ukazuju na čvrstu sumnju da vođe "kavčana" peru milione u tim gradovima otvarajući folkoteke i restorane.

 

Tokom pretresa više objekata preko kojih se, kako sumnjaju istražitelji, peru pare, pronađeno je nekoliko pasoša na ime državljana Srbije i Bosne i Hercegovine koji su ubijeni. Te pasoše su, navodno, koristili članovi "kavačkog" klana. Kako Dan saznaje, pasoši su korišćeni na aerodromu u Prištini.

Austrijska policija je u nekoliko navrata pretresala restorane u blizini aerodroma Švehat za koje veruju da ih drži najbliži rođak Slobodana Kašćelana, koji je, prema policijskim evidencijama, jedan od vođa kavačkog klana.

 

Svi restorani i folkoteke su registrovani na ljude bez dosijea, a glavne poslovođe su M.P. iz Berana, M.M. sa Cetinja, P.S. iz Smedereva i A.G. iz Mojkovca. Istražni organi u Austriji sumnjaju da su upravo ta lica zadužena za stavljanje novca u legalne tokove.

 

Nemačke i austrijske vlasti sprovele su već nekoliko akcija u tim državama kada su dobili saznanja da postoji velika mogućnost da su vođe i članovi kavačkog klana na njihovoj teritoriji.

 

Austrijska policija je u junu prošle godine sprovela raciju u jednom stanu u bloku 10 zbog sumnje da se tamo krije Kašćelan, kom se pred Višim sudom u Podgorici sudi u odsustvu po optužnici Specijalnog državnog tužilaštva u kojoj se navodi da je on na čelu grupe koja se tereti za zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaju droge, davanje mita, teško delo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

 

Kurir.rs/Portalanalitika.me

Foto: printscreens Krone.at

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...