BEŽANIJA IZ AUSTRIJE: Zatvaraju fabriku, dele otkaze i sele se u SRBIJU!
Foto: Printscreen Krone.at

KRIZA

BEŽANIJA IZ AUSTRIJE: Zatvaraju fabriku, dele otkaze i sele se u SRBIJU!

Austrija -

Austrijska kompanija za proizvodnju LED rasvete "Cumtobel" zatvoriće proizvodnju sestrinske firme "Tridonik" u Jenersdorfu u Austriji, a posao će premestiti u Srbiju i pogon u Dornbirnu.

Ovom odlukom gasi se 90 radnih mesta do novembra iduće godine, saopštila je kompanija. Istraživački i razvojni centar u Jenersdorfu, u kojem radi oko 30 osoba biće zadržan.

Prema direktoru Tridonika Tomasa Eratvirda u septembru otvoreno postrojenje "Cumtobel grupacije" u Nišu proizvodiće i LED module u većoj količini, što je do sada rađeno u Jenersdorfu.

Tehnički zahtevni proizvodi, kao određene komponente, proizvodiće se u Tridonik postrojenju u Dornbirnu, koje je specijalizovano za elemente upravljanja LED sistemima. Erat ukazuje da je proizvodnja LED modula u Jenersdorfu već dugo vreme bila pod ekstremno visokim cenovnim pritiskom, te da nije bila ekonomski održiva.

Tridonik je jedan od retkih proizvođača LED modula koji je zadržao proizvodnju u Evropi, dok je većina konkurenata proizvodna postrojenja izmestio u Aziju ili istočnu Evropu.

Kurir.rs/Krone.at

Foto printscreen Krone.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track