KURC ZADOVOLJAN PRVOM GODINOM VLADAVINE: Smanjili smo nezaposlenost, poreze, a biće još manji... AUSTRIJA JE BLAGOSLOVENO OSTRVO!
Foto: printscreen YT

uspešna godina

KURC ZADOVOLJAN PRVOM GODINOM VLADAVINE: Smanjili smo nezaposlenost, poreze, a biće još manji... AUSTRIJA JE BLAGOSLOVENO OSTRVO!

Austrija -

BEČ - "Austrijska vlada uspešno je vodila zemlju tokom prve godine svog mandata, dok su druge evropske zemlje zaokupljene ozbiljnim problemima" rekao je austrijski kancelar Sebastian Kurc.

"Austrija je blagosloveno ostrvo", rekao je austrijski kancelar ukazujući na nesigurnost oko budućnosti nemačke vlade, talas protesta u Francuskoj, italijanski javni dug i izlazak Velike Britanije iz Evropske unije.

Na konferenciji održanoj povodom godišnjice stupanja na dužnost nove desne austrijske vlade u decembru prošle godine, konzervativni kancelar Kurc i vicekancelar i lider krajnje desnice Hajnc-Kristijan Štrahe izjavili su da su ponosni što su uspeli da uravnoteže budžet za 2019. i prvi put posle 60 godina svedu javni dug na nulu.

Napomenuo je da su uraženi bitni pomaci i reforme na području, zapošljavanja (crveno-bijela-crvena karta) i poreskog rasterećenja turizma, i porodica (portodični bonus).

Oni su pohvalili i sprovedenu migracionu politiku Austrije i EU.

"Uspeli smo značajno da smanjimo dolaske u Europu", rekao je Kurc govoreći o potezima EU u pravcu vođenja čvršće pogranične politike.

Koaliciona vlada Kurcove Narodne partije (ÖVP) i Straheove Slobodarske partije (FPÖ) planira da nastavi i 2019. da smanjuje poreze, podstakne digitalizaciju privrede i kreira održivi model zbrinjavanja za sve veći broj starijeg stanovništva kom je neophodna dugotrajnija pomoć.

"Odlučno smanjujemo poreska opterećenja za radnu populaciju", istaknuo je Šrahe.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track