PUCNJAVA I PLJAČKA U BEČKOJ CRKVI:  Lopovi satima maltretirali monahe, ukupno povređeno 15 ljudi
Foto: EPA 16.6.2017

opasno

PUCNJAVA I PLJAČKA U BEČKOJ CRKVI: Lopovi satima maltretirali monahe, ukupno povređeno 15 ljudi

Austrija -

Grupa nepoznatih napadača upala je u crkvu "Marija Imakulata" u Beču i tom prilikom povređeno je do 15 osoba, saopštila je austrijska policija.

Kako piše Krone cajtung dvojica napadača upala su u katoličku crkvu, a čuli su se i pucnji. Specijalne snage policije učestvovale su u akciji.

Kako se navodi, do pljačke je došlo oko 13:30 po lokalnom vremenu i trajala je satima, navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da je policija pronašla vezane i teško povređene monahe tri sata kasnije, a najmanje jedan od napadača tražio je sve vrednosti i novac od monaha. Policija je saopštila da se ovaj slučaj ne tretira kao teroristički napad, ali i da su motivi nejasni.

Crkva se nalazi u distriktu Floridsdorf, a prema prvim podacima u pitanju je pljačka i povređeno je između osam i 15 osoba, navode mediji.

Pljačkaši su više sati monahe držali kao taoce. Dva za sada nepoznata lica upala su u katoličku crkvu, o kojoj se staraju monasi. Jedan 68-godišnji monah je u vreme upada bio u crkvi i njemu je jedan od pljačkaša zapretio pištoljem, tražeći od njega da legne. Zatim su ga napadači udarali, usled čega je zadobio teške povrede po glavi. "Nešto kasnije ušao je drugi monah u crkvu i otkrio teško povređenog", rekao je portparol policije Harald Seres. I taj monah, kao i još tri koji su ušli kasnije u crkvu, je napadnut i povređen. Pljačkaši su od monaha zatražili da im predaju vredne stvari i novac, a potom su pobegli. Seres je preneo da su oba pljačkaša govorila na nemačkom jeziku, ali sa stranim naglaskom. Policija ističe da se, prema sadašnjim rezultatima istrage, ne radi o terorizmu. "Moglo bi se raditi o pljački ili čistom nasilju", ukazao je Seres, dodajući da postoje informacije da je jedan muškarac danima obilazio oko crkve.

Kurir.rs/Vesti - online

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track