NOVI DETALJI NAPADA NA CRKVU BEČU: Priča o pljački ne pije vodu, sumnja se na osvetu! Napadnuti monasi dobro poznati zbog seksualnog zlostavljanja
Foto: AP

policija nema još nikakav trag

NOVI DETALJI NAPADA NA CRKVU BEČU: Priča o pljački ne pije vodu, sumnja se na osvetu! Napadnuti monasi dobro poznati zbog seksualnog zlostavljanja

Austrija -

Austrijska policija još nije ušla u trag osumnjčenima koji su napali monahe u crkvi u Beču, ali su se pojavile spekulacije da se ne radi o pljački, već da bi motiv napada mogla biti osveta.

U napadu u četvrtak kasno posle podne na crkvu manastira bratstva De la Sal povređeno je pet monaha.

Ova crkva je poznata kako po pedagoškim rezultatima, jer u okviru verske institucije postoji škola, ali i po slučajevima seksualnog zlostavljanja štićenika u prošlosti.

foto: AP

Bivši učenici ove škole i njihovi roditelji smatraju da bi motiv za napad na monahe, koji je bio veoma brutalan, mogao biti osveta.

Naime, napad se dogodio na rođendanu monaha koji je suspendovan nakon prijave zbog seksualnog zlostavljanja. On je bio i među povređenima.

Priča o navodnoj pljački sve je sumnjivija, jer je jedan ili dva napadača bio naoružan pištoljem, i to još oružjem koje su monasi ilegalno posedovali i koji je bio smešten u sefu manastira.

foto: AP

Sef je bio otvoren posle napada, i pištolj je nestao, te se postavlja i pitanje odakle su napadači znali za sef i kako su ga otvorili tako brzo, i znali za njegov sadržaj.

"Može biti da se radilo o klasičnoj pljački, ali i o krivičnom delu čija je pozadina vezana za odnos napadač i žrtve", kazao je portparol policije Patrik Majerhofer.

foto: AP

On je preneo da su žrtve imale protivrečne informacije po pitanju broja napadača, da li ih je bilo dvoje ili samo jedan.

Što se počinioca tiče policija i dalje nema nikakav trag.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track