SESTRIĆ DARE BUBAMARE UPUCAN U BEČU IZAŠAO IZ  ZATVORA: Stefan Vilotijević platio kauciju i za Božić PUŠTEN NA SLOBODU, ali ne  sme da napušta austrijsku prestonicu!
Foto: printscreen

ISKEŠIRAO 20.000 EVRA

SESTRIĆ DARE BUBAMARE UPUCAN U BEČU IZAŠAO IZ ZATVORA: Stefan Vilotijević platio kauciju i za Božić PUŠTEN NA SLOBODU, ali ne sme da napušta austrijsku prestonicu!

Austrija -

Stefan Vilotijević (23), koji je ranjen u sačekuši u Beču, 21. decembra danas je pušten na slobodu uz kauciju od 20.000 evra.

U napadu je ubijen Vladimir Roganović (32), za kog se tvrdi da je član Kavačkog klana Ubica je centru Beča, pucao na Roganovića i Vilotijevića, koji su izašli iz restorana u kom su bila sa još jednim muškarcem.

Roganović je ubijen sa više hitaca u telo i glavo, a Vilotijević ranjuen u grudi, dok ga je metak koji je trebalo da ga pogodi u glavu „samo“ okrznuo. Kada je odveden u bolnicu ispostavilo se da je za Vilotijevićem u Srbiji raspisana poternica zbog čega je prebačen u ekstradicioni pritvor.

Portparolka Krivičnog suda u Beču Kristina Salcborn saopštila je da je Vilotijević, je pošto je uplaćena kaucija u visini od 20.000 evra, Vilotijević danas oko podne pušten na slobodu.

On je međutim uz kauciju je morao da navede i adresu u Beču na kojoj će čekati odluku austrijskih vlasti o ekstradiciji Srbiji. Austrijski mediji su prethodnih dana spekulisale da bi Vilotijević puštanje na slobodu uz kauciju mogao da iskoristi da se "skloni", kako ne bi bio isporučen Srbiji.

Kurir.rs/Krone.at

Foto prointscreen proivatna arhiva/Krone.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track