Najnovije vesti

RASTE BROJ ŽRTAVA SNEŽNE APOKALIPSE U AUSTRIJI: Lavine odnele 8 života, a strahuju od još veće KATASTROFE! 40 mesta potpuno ODSEČENO OD SVETA! (VIDEO)
Foto: printscreen Facebook

HAOS

RASTE BROJ ŽRTAVA SNEŽNE APOKALIPSE U AUSTRIJI: Lavine odnele 8 života, a strahuju od još veće KATASTROFE! 40 mesta potpuno ODSEČENO OD SVETA! (VIDEO)

Austrija

Na hiljade ljudi je zarobljeno u Austriji zbog obilnih snežnih padavina koje nikako ne staju, mnogi su potpuno odsečeni od ostatka zemlje, a do sada su lavine odnele osam ljudskih života.

Više od 40 mesta u pokrajinama Salcburg, Tirol, Donja Austrija i Štajerska su odsečeni od ostatka Austrije i do njih se ne može stići, zbog čega su proglašena kriznim zonama.

Više od 1.200 vojnika uključeno je u akciju spašavanja i izbavljenja građana iz zavejanih mesta, a u intervencijama snabdevanja koriste se i helikopteri.

Što se lavina tiče opasnost od snežnih odrona nikada nije bila tako visoka, i u čak četiri pokrajine proglašen je najviši, peti nivo opasnosti.

Gotovo svakodnevno se objavljuju vesti o žrtvama lavina I do sada je snežni odron odneo osam žrtava. U Abtenauu nastradala su dva austrijska državljana, jedan slovenački skijaš, koji je skijao van piste poginuo je u Cauhenzeu, jedna Švajcarkinja i troje Nemaca izgubili su živote u pokrajini Forarlberg, a u sredu posle podne poginuo je i 16-godišnji tinejdžer u Sankt Antonu am Arlbergu.

 

Takođe se trenutno traga i za nekim nestalim licima u opštini Lilienfeld.

Austrijske vlasti strepe da se ne ponovi drama od pre 20 godina kada je lavina pogodila opštinu Galtir i usmrtila 38 osoba, a povredila 50 lica.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...