JEZIVA BELA SMRT U AUSTRIJI: Profesor pao naglavačke u sneg dubok 5 metara i UGUŠIO SE PRED OČIMA UČENIKA!
Foto: printscreen wetter.at

stravično

JEZIVA BELA SMRT U AUSTRIJI: Profesor pao naglavačke u sneg dubok 5 metara i UGUŠIO SE PRED OČIMA UČENIKA!

Austrija -

Jedna od osam žrtava snežne apokalipse u Austriji je i nastavnik Vilibald S. (62) koji je radio u gimnaziji u Donjoj Austriji.

On je sa grupom od devet učenika bio na skijanju u Marieceler Burgealpu. u jednom momentu izgubio je skiju i sleteo sa staze u provaliju duboku sedam metara. Nesrećni čovek je pao te pao glavom u sneg dubok pet metara.

Učenici su mu pokušali pomoći, ali nisu uspeli jer je bilo suviše rizično i nemoguće izvući ga iz snega u kom je ostao zaglavljen.

Spasioci su se jedva probili do unesrećenog zbog visokih snežnih nanosa, a šokirani đaci su bespomoćno gledali kako im profesor umire pred očima. Spasioci koji su stigli na mesto nesreće rekli su da nikad nisu imali takvu nesreću.

Jedan od spasilaca Franc Tribuš rekao je da Vilibald nije imao šanse da se oslobodi iz snega u koji se zaglavio. To je bilo kao da ga je zatrpala lavina. Nastavnik se ugušio u snegu. Učenici nisu mogli da mu pomognu jer je mestu esreće nepristupačno.

U Austriji su zbog snežnog nevremena neka mesta ostala bez struje, a neka i bez TV signala. Trenutno je u Austriji zatvoreno 150 puteva. U saveznoj pokrajini Salzburg zbog lavine je prekinut željeznički promet. Oko 2.200 ljudi je u Austriji odsečeno od sveta, ali se spasioci nadaju da će u petak zbog poboljšanja vremene u moći helikopterima da prevoze pomoć.

Kurir.rs/ wetter.at

Foto printscreen wetter.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track