APOKALIPSA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U 100 GODINA: Sneg i lavine u Evropi ubili 26 ljudi, NAJGORE TEK DOLAZI! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA, AP

EKSTREMNA ZIMA

APOKALIPSA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U 100 GODINA: Sneg i lavine u Evropi ubili 26 ljudi, NAJGORE TEK DOLAZI! (FOTO, VIDEO)

Austrija -

Trojica muškaraca poginula su u lavini u blizini austrijskog skijališta Leh am Arlberg. Traje potraga za četvrtim skijašem, koji se zasad smatra nestalim.

U Francuskoj su, pak, poginula dvojica zaposlenih skijališta Morilon. Ubila ih je lavina, a u regijama Savoie i Hojte-Savoie na snazi je uzbuna zbog opasnosti od lavina.

Ekstremni zimski uslovi - velike količine snega i niske temperature - tokom poslednjih nedelju dana su širom Evrope odneli ukupno 26 života.

Sedmogodišnje dete poginulo je pošto je na njega palo stablo u Nemačkoj, 16-godišnjak je preminuo u lavini u Austriji i 27-godišnji muškarac poginuo je u lavini u Slovačkoj.

Lavine su ubile i mladu Šveđanku i trojicu skijaša iz Finske u Norveškoj u gradu Tromso.

U Austriji je tokom proteklih nedelju dana pala rekordna količina snega, a nove ogromne količine, i do 2 metra novog snega, najavljuju se tokom iduća tri dana.

U Švajcarskoj je lavina potpuno zatrpala hotel Santis u Švagalpu. Povređene su tri osobe.

Ovo se događa jednom u 100 godina

“Ovolika količina snega na visinama većim od 800 metara nadmorske visine događa se svakih 30 do 100 godina”, izjavio je Aleksander Radlher iz austrijskog Instituta za meteorologiju i geodinamiku. Austrijska vojska poslala je helikoptere da skidaju sneg s krošnji drveća kako bi se sprečilo padanje stabala na železničke pruge i puteve.

Kurir.rs/ Index.hr

Foto: EPA i AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track