Najnovije vesti

NAJMLAĐI ŠEF VLADE NA SVETU JE RADOHOLIČAR! Kurc ustaje u cik zore, a smiruje se tek iza ponoći: Srećan sam kad odspavam 5 sati!
Foto: Profimedia

300 NA SAT

NAJMLAĐI ŠEF VLADE NA SVETU JE RADOHOLIČAR! Kurc ustaje u cik zore, a smiruje se tek iza ponoći: Srećan sam kad odspavam 5 sati!

Austrija

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, najmlađi šef jedne vlade u svetu, zbog poslovnih obaveza ima samo malo vremena za san i odmor.

On je pre nekoliko nedelja "prozvao" bečke vlasti da previše spavaju, pa se u Austriji povela diskusija o njegovoj izjavi.

foto: EPA

Kurc je tada rekao da se situacija u zemlji nepovoljno razvija u pravcu da se sve više spava, umesto da se radi. Zbog toga je ponajviše pitanja vezano za kancelara bio kako izgleda njegov radni dan i koliko spava.

foto: AP / Ronald Zak

"Nastojim da odspavam pet sati", odgovorio je Kurc preko instagrama na pitanje građana koliko spava svake noć.

foto: EPA

Austrijski kancelar ima pun kalendar sastanaka i putovanja. Samo u naredne dve nedelje on će putovati do Pjonjanga, Tokija, Kaira i Vašingtona, i preći ukupno 37.000 kilometara, a za razliku od predsednika Austrije, kada ode u posetu jednoj državi, on gotovo nema u programu obilazak znamenitosti, već samo sastanke.

foto: Reuters / Dmitri Lovetsky

Takođe i kada je u Beču Kurc, nakon što rano ustane, kreće ka kancelariji ili pre toga na kratko do fitnes centra. U svojoj kancelariji najpre ima sastanak sa najbližim saradnicima, koji mu ukazuju na raspored koji ima tog dana i prenose mu izveštavanje medija. Pritom, kako navodi bečki dnevnik Esterajh, neretko se dešava da Kurc nazove novinare ako mu se ne dopadne nešto što je izašlo u štampi.

foto: AP

Kancelar u razgovoru sa saradnicima traži da budu kratki i fokusirani, jer ne želi dugu priču. 

Sa devojkom, Suzanom Tier
Sa devojkom, Suzanom Tierfoto: Profimedia

Pored toga Kurc radi do jako kasno uveče, pa njegov tim neretko od šefa dobija i pozive oko ponoći.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...