BEČ DOBIJA MEGA ARENU:  Grandiozno zdanje biće novi simbol austrijske prestonice!
Foto: printscreen Eurocomm

projekat budućnosti

BEČ DOBIJA MEGA ARENU: Grandiozno zdanje biće novi simbol austrijske prestonice!

Austrija -

BEČ - Grad Beč planirada realizuje jedan od najvećih infrastrukturnih projekata koji će biti novi simbol Beča mega arenu za muzičke, sportske i druge događaje.

Arena će moći da primi 20.000 posetilaca, a završetak izgradnje planira sdo 2024. godine. Osam lokacija bilo je u igri, a odlučeno je da se dvorana podigne u naselju Noj Marks (Neu Marx) u trećem bečkom okrugu.

Predviđeni areal se nalazi u blizini dvorane Marks-hale i autoputa A23 i veličine je 40.000 kvadratnih metara.Projekat realizuje bečki gradski koncern "Vien holding", a koštaće oko 250 miliona evra.

„Nova arena je projekat budućnosti koji će doprineti Beču kao privrednom sedištu, stecištu kulturnih događaja, turističkoj metropoli i gradu sa najboljim kvalitetom života na svetu“, kaže gradonačelnik Beča Mihael Ludvig.

„Noj Marks će izgradnjom nove arene postati gradska četvrt zabave, kulture, medija i tehnologija. Ova lokacija je dobro povezana sa javnim saobraćajem ali se do nje brzo stiže i autom“, izjavio je član gradskog veća za ekonomiju Peter Hanke.

Za uspeh ovakvog projekta odlučujući faktor ima lokacija zbog čega je angažovan specijalni tim stručnjaka koji su analizirali sve moguće lokacije.

Kurir.rs/Eurocomm

Foto Eurocomm

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja