BOSANAC UKRAO 122.000 EVRA IZ AUSTRIJSKE BANKE, A VOZAČ MU DAO SAMO 5.000: Ne samo da je nasamaren nego je dobio i 7 godina zatvora
Foto: Profimedia

saučesnik pobegao sa plenom

BOSANAC UKRAO 122.000 EVRA IZ AUSTRIJSKE BANKE, A VOZAČ MU DAO SAMO 5.000: Ne samo da je nasamaren nego je dobio i 7 godina zatvora

Austrija -

Sud u Lincu osudio je državljanina BiH (51) na sedam godina zatvora zbog pljačke banke u Netingsdorfu.

Pre godinu dana, Bosanac, naoružan plinskim pištoljem, upao je u banku i službenici (31) zavezao ruke i noge, pa iz sefa uzeo 122.100 evra.

Ispred banke čekao ga je vozač-saučesnik. Iako je izveo najveći deo "posla", Bosanac je uzeo samo 5.000 evra kao "predujam", dok je šofer trebalo da sakrije ostatak plena.

Dogovorili su se da podele novac kada se stvar malo slegne, međutim, vozač je Bosancu posle izvesnog vremena rekao da novca nema, jer ga je neko navodno ukrao iz automobila. Njih dvojica se više nisu čuli.

Državljanin BiH vrlo brzo je identifikovan i uhapšen u junu 2018. u Hrvatskoj. Izručen je Austriji koja ga je podigla optužnicu. Na sudu je priznao zločin i objasnio da nikoga nije želeo da povredi.

"Žao mi je zbog svega, to nije trebalo da se dogodi", rekao je na sudu dok je njegova advokatica zatražila blažu kaznu jer je Bosancu bio potreban novac zbog lečenja bolesne ćerke.

Kurir.rs/Radiosarajevo.ba Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track