Najnovije vesti

OTKRIVENO KAKO SADA ŽIVI FRICLOVA ĆERKA: Otac monstrum je 24 godine držao u podrumu i napravio joj sedmoro dece! Dobila je drugo ime i kuću u zabačenom selu, niko ne sme da joj priđe... (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

preživela pakao

OTKRIVENO KAKO SADA ŽIVI FRICLOVA ĆERKA: Otac monstrum je 24 godine držao u podrumu i napravio joj sedmoro dece! Dobila je drugo ime i kuću u zabačenom selu, niko ne sme da joj priđe... (VIDEO)

Austrija

Elizabet Fricl bila je zatočena u podrumu svog oca 24 godine. Monstrum Jozef Fricl ju je skoro svakodnevno silovao i napravio joj sedmoro dece.

Šestoro je preživelo, a jedno je navodno spalio u peći kada je preminulo.

Kada je konačno uspela da se spase sa decom, cela priča je isplivala na videlo i zgrozila svetsku javnost.

19. marta 2009. Fricl je proglašen krivim po svim tačkama optužnice: za ubistvo prouzrokovano nečinjenjenjem, držanje u ropstvu, lišavanje slobode, silovanje hiljadama puta, prinudu i rodoskrnavljenje.

foto: Profimedia

Fricl je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, a pre dve godine uzeo je drugo ime - Fric Majerhof - kako ga ostali robijaši ne bi odmah identifikovali.

Mnogi se pitaju kako sada izgleda život njegove ćerke koja je bila zarobljena u podrumu od 18. do 42 godine. Dobila je novo ime, a strogi zakoni zabranjuju da se ono ikada obelodani.

Sa šestoro preživele dece živi u neimenovanom austrijskom selu u kući veselih boja. Deca, uzrasta od 17 do 31 godine, spavaju u sobama u kojima su vrata konstantno otvorena, a svake nedelje imaju terapije kako bi se oslobodili trauma iz detinjstva.

Dvospratna kuća je pod stalnim nadzorom, a obezbeđenje je takođe drži na oku. Ukoliko se neki neznanac približi, policija će ga odmah zaustaviti. Drugi meštani su upoznati sa situacijom i takođe pomažu porodici.

Jedan fotograf je opisao situaciju koju je zatekao u selu.

Elizabet
Elizabetfoto: Youtube/Printscreen

"Ima samo nekoliko stanovnika i oni svi sarađuju sa policijom. Veoma brzo su me okružili i rekli: 'Oni neće da pričaju sa tobom i da te vide, molimo te da odeš odavde'", rekao je.

Vlasnik lokalnog restorana je rekao da porodica redovno dolazi u njegov lokal.

"Ponašamo se prema njima kao prema svima ostalima. Svi ih u selu znaju", kazao je.

foto: Youtube/Printscreen

2009. godine, samo godinu dana nakon što je oslobođena iz podruma, mediji su preneli da se Elizabet zaljubila u mladog Tomasa Vagnera, pripadnika obezbeđenja kome je bio zadatak da je čuva.

Iako je dosta mlađi od nje, on se uzbrzo preselio kod Elizabet i njene dece.

Psihijatri su rekli da je ova veza pomogla Elizabet da prevaziđe mnoge traume.

Osim odlaska na redovne terapije, Elizabet je naučila da vozi, pomaže deci u učenju, druži se sa lokalnim meštanima.

"Izgubila je najbolje godine u tom podrumu, zato je sada fokusirana da joj svaki dan bude ispunjen aktivnošću", naveo je jedan poznanik.

O novcu ne brine jer joj je austrijska vlada obezbedila "džeparac" od 50.000 evra za njenu decu.

Kada su oslobođeni 2008. godine, morali su da se navikavaju na mnoge stvari. Feliks, jedno od dece, sate je provodio na travnjaku, pipajući travu iz čuđenja.

Kada bi videli oblak, bili bi u čudu. Elizabet je po izlasku na slobodu postala opsednuta čišćenjem, pa bi se tuširala i 10 puta dnevno.

Osim toga, ona je u podrumu bila zatočena sa troje dece, a preostalo troje su bili "gore" sa Friclom. Kada su se svi ujedinili, to je takođe bio značajan psihološki momenat. Postojala je i velika razlika u razvoju između dece. "Podrumska" deca su bila bleda i imala veliki strah od otvorenog prostora.

Elizabetin odnos sa majkom je posebna priča. Rozmari navodno nije znala šta joj muž sve radi u podrumu što njena ćerka smatra nezamislivim.

foto: Youtube/Printscreen

Rozmari sada ipak s vremena na vreme posećuje decu i unuke, prenose mediji.

Jozef Fricl, sa druge strane, trune u zatvoru "Štajn", a mnogi kažu da pati od demencije.

Novinar Mark Peri koji je imao priliku da razgovara sa Friclom, kaže da se on nimalo ne kaje.

"Samo je govorio, pogledajte u podrume drugih ljudi, sigurno ćete naći i druge devojke tamo. On uopšte ne misli da je nešto loše uradio", rekao je novinar.

Kurir.rs/Mirror Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...