Najnovije vesti

FILMSKA PLJAČKA AUSTRIJSKOG AVIONA: Maskirani napadači upali pred poletanje i odneli vreću sa 10 miliona evra! Policija u krvavom obračunu ubila vođu bande, BRAT NAJAVIO KRVNU OSVETU! (VIDEO)
Foto: printscreen oranews.tv

PUTNICI NISU ZNALI ŠTA IH JE SNAŠLO

FILMSKA PLJAČKA AUSTRIJSKOG AVIONA: Maskirani napadači upali pred poletanje i odneli vreću sa 10 miliona evra! Policija u krvavom obračunu ubila vođu bande, BRAT NAJAVIO KRVNU OSVETU! (VIDEO)

Austrija
13:32h

Albanska policija ubila je na aerodromu u Tirani jednog od napadača tokom pokušaja pljačke aviona Austrija erlajnsa koji je trebalo da poleti za Beč i oteli 10 miliona evra.

U pucnjavi je ubijen vođa bande Admir Murataj, koji je dobro poznat policiji i sa podebelim kriminalnim dosijeom. Njegovi saučesnici su izrešetanog Murataja bacili pored puta i pobegli. Međutim albanska policija ubrzo je uhapsila i preostalu četvoricu razbojnika.

Dan posle krvave pljačke porodica je identifikovala pljačkaša u mrtvačnici u Tirani, gde je telo prošlo forenzičku ekspertizu i analizu otisaka prstiju za njegovu identifikaciju. Cen Murataj, brat Admira Murataja, u suzama je rekao da su za Admirovu smrt čuli na vestima. On je dodao da sumnja da su ga ubili saučesnici u pljački.

"Naći ćemo ko je Admira ostavio na ulici. Uz pomoć policije ili ne, saznaćemo ko su bili saučesnici i zadovoljiti pravdu. On nije bio vođa, vođa je još živ"; izjavio je Cen.

Inače, Admir je punio naslovnice posle spektakularnog bekstva iz grčkog zatvora 2013. godine. Od tada je u begu, a u međuvremenu je izvršio niz krivičnih dela.

Da podsetimo, maskirani i naoružani pljačkaši ušli na ulaz koji koriste vatrogasci, došli do aviona u koji su se već ukrcali putnici, i ubačen prtljag među kojim je bila i pošiljka novca.

Svedoci u avionu na liniji za Beč, koji je bio meta pljačkaša, rekli su da su motori letelice bili uključeni kada su u srednji deo aviona ušla trojica maskiranih napadača.

Napadači su osoblju zapretili oružjem i naredili im da legnu na zemlju uzeli novac i dali se u beg.

Policija je saopštila da je  došlo do razmene vatre tokom potere na jednom od sporednih puteva i da je tom prilikom ubijen Murataj kod kog su pronađeni automatsko oružje, bomba i šaržeri sa mecima.

Elitnim jedinicama policije u poteri je pomagao helikopter.Nepotvrđeni izvori naovde da su lopovi nakon okšaja sa policijom, zapalili automobil, koji su korisitili tokom pljačke, a zatim se sa mesta zločina udaljili biciklima, međutim ubrzo su uhapšeni.

Iz austrijske avio-kompanije saopštili su da putnici nisu bili životno ugroženi.

Većina nije ni znala za pljačku, zbog koje je avion kasnio sa poletanjem tri sata, rekla je portparolka AUA Tanja Gruber.

Kurir.rs/V.S.

Foto printscreen oranews.tv

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...