Najnovije vesti

SLUČAJ SRPSKO KOLO DOBIO EPILOG: Šestoro učenika leti iz bečke škole, ali TU NIJE KRAJ (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

bruka

SLUČAJ SRPSKO KOLO DOBIO EPILOG: Šestoro učenika leti iz bečke škole, ali TU NIJE KRAJ (VIDEO)

Austrija

Slučaj nasilja u HTL školi je eskalirao početkom maja, kada su se u javnosti pojavili video snimci na kojim se vidi kako učenici igraju kolo na času, navodno motaju džoint ili cigaretu pred čitavim razredom, guraju nastavnika

Šest učenika biće izbačeno zbog nedoličnog ponašanja prema nastavniku bečke Više tehničke škole u okrugu Otakring, odlučila je interna Disciplinska komisija.

Austrijski ministar obrazovanja Hajnc Fasman smatra da je takva odluka doneta prekasno.

Kako prenose lokalni mediji, ministar je objavio rezultate komisije unutar škole, koja je donela odluku da izbaci šestoricu učenika. Pored toga, troje njih je još ugroženo, dok su dva đaka dobila upozorenje pred isključenje.

Slučaj nasilja u HTL školi je eskalirao početkom maja, kada su se u javnosti pojavili video snimci na kojim se vidi kako učenici igraju kolo na času, navodno motaju džoint ili cigaretu pred čitavim razredom, guraju nastavnika i slično.

Međutim, bura se podigla kada je nastavnik pljunuo učenika, posle čega je i suspendovan.

Ombudsman Peter Fihtenbauer je pokrenuo postupak "zbog sumnje u grubo kršenje dužnosti nadzora", a austrijsko društvo počelo je da debatuje na temu upotrebe mobilnih telefona u školama.

Ministar obrazovanja smatra da se na ovaj dramatičan slučaj moglo reagovati ranije, na jesen, od kada kada datira prva prijava protiv nastavnika jer navodno nije bio pedagoški pogodan.

Prema Fasmanu, brža isključenost iz škole mogla je imati preventivni efekat i mogla je zaustaviti "proces eskalacije".

Kurir.rs/Der Standard

Foto: Screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...