Najnovije vesti

KO PLATI DOBIJA: Procureli novi detalji skandala zbog kog je pala austrijska vlada! Štrahe SLAGAO da nije bilo novnog susreta sa Ruskinjom, a onda se pojavili NOVI SNIMCI sa srpskim zetom! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

uhvaćeni u laži

KO PLATI DOBIJA: Procureli novi detalji skandala zbog kog je pala austrijska vlada! Štrahe SLAGAO da nije bilo novnog susreta sa Ruskinjom, a onda se pojavili NOVI SNIMCI sa srpskim zetom! (VIDEO)

Austrija

Dok je Hajnc Kristijan Štrahe, podnoseći ostavku na sve političke funkcije u Austriji govorio da nije imao nikakve nove susrete sa osobama koje su deo video snimka koji je okončao njegovu političku karijeru, a ni neko iz stranke, ispostavilo se da je ipak jedan nastavio da se viđa sa osobom iz društva kobne večeri leta 2017.godine, a to je bio njegov tesni saradnik Johan Gudenus.

Štrahe je morao da podnese ostavku na funkciju vicekancelara i lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) nakon što su objavljeni snimci jednog "druženja" 2017.sa navodnom nećakom jednog ruskog milijardera kojoj je obećao državne poslove za finansijsku podršku njegovoj stranci.

Podnoseći ostavku Štrahe je tvrdio da nije više imao ni on, a ni bilo ko iz njegove stranke, kontakt sa osobama iz vile na Ibici, gde su nastali tajni snimci.

 

 

Nemački dnevnik "Zidojče cajtung" (SZ) tvrdi da je Gudenus, koji je te večeri prevodio, imao sastanak i posle susreta na Ibici sa prijateljem navodne ruske investitorke. Došlo je do susreta, sa kojeg postoje audio snimci, najverovatnije u Beču, na kojem je razgovarano o susretu na Ibici. U tom razgovoru je osoba od poverenja navodne investitorke rekla da je žena veoma razočarana jer se ništa nije dogodilo i da sada treba nastaviti saradnju. Ponovo je razgovarano o mogućim poslama između dve strane.

 

Prijatelj Ruskinje tražio je od Gudenusa i Štrahea "znak dobre volje", vezano za njihovu tvrdnju da, ako žena bude dala finansijsku podršku njihovoj stranci, i preuzela bečki dnevnik "Kronen cajtung" te ih i preko tog medija "gurala", koncern Štrabag više neće dobijati poslove, već ona. Predloženo je da FPO 4.septembra 2017., par dana posle susreta Gudenusa sa tim licem u Beču, izda saopštenje preko OTS-a na temu suvlasnika Štrabaga Hans Peter Hazelštajnera.

 

Kao što je dogovoreno je Gudenus 4. septembra sa svog zvaničnog stranačkog mejla uputio prijatelju Ruskinje mejl, koji poseduju, takođe, nemački mediji SZ i Špigel, sa željenim tekstom i linkom objavljenog OTS-a.

Inače taj OTS se može i dalje naći preko tog sistema za objavu saopštenja pod naslovom "I Hazelštajner treba da obelodani svoju političku mrežu".

 

Saopštenje je napisano u ime generalnog sekretara FPO u Beču Tonija Mahdalika, koji u njemu zahteva da se još pre tadašnjih parlamentarnih izbora moraju objaviti političke mreže Hazelštajnera. Inače OTS saopštenje ie potpisano sa "wer/zah/lts/chaf/ft/an" što u prevodu znači "ko plati dobija".

Nakon što se pojavila informacija o daljem susretu Gudenus, koji je sa Štraheom veće podneo ostavku na sve političke funkcije, saopštio je da istupa iz FPO.

Narednih dana mogu isplivati dalji detalji kobnog sastanka sa navodnim investitorima, jer je susret trajao sedam sati. Austrijske vlasti već su započele istragu i traže da dobiju uvid u celokupan video materijal koji poseduju "SZ" i Špigel, te se ne isključuje i krivično gonjenje nekadašnjeg šefa FPO i njegove desne ruke.

 

Kurir.rs/Krone.at

Foto printscreen Facebook

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...