Najnovije vesti

SA AUSTRIJANCIMA NEMA ZEZANJA: Hrvat se kao šalio u Blajburgu pa podigao desnu ruku u vis, a policija ga uhapsila i tako ŽESTOKO KAZNILA DA MU VIŠE NIJE DO SMEHA!
Foto: Printscreen YT

bez milosti za ustaše

SA AUSTRIJANCIMA NEMA ZEZANJA: Hrvat se kao šalio u Blajburgu pa podigao desnu ruku u vis, a policija ga uhapsila i tako ŽESTOKO KAZNILA DA MU VIŠE NIJE DO SMEHA!

Austrija

Jedinica za glupost u Austriji će verovatno postati Hrvati i njihove 'blajburgške šale'. U subotu tokom komemoracije u Blajburgu jedan je veliki Hrvat iz šale podigao desnu ruku i uzviknuo 'Zig Hajl'.

To je austrijskoj policiji bilo toliko "smešno" da su ga istog momenta izdvojili iz grupe i spakovali u zatvor. Tamo će verovatno ostati nekoliko nedelja i platiti kaznu od četiri do pet hiljada evra, uz zabranu ulaska u tu zemlju.

"To se dogodilo pre komemoracije, na putu, u hodu, kako su mi objasnila trojica njegovih prijatelja, jer ja to nisam video, i iz čiste zafrkancije", kaže Damir Laljek, HDZ gradski odbornik i dugogodišnji vođa puta u Blajburg za Novi list.

 

Leljak dodaje da uvek naglašava ljudima koji idu s njim da se suzdrže od sličnih postupaka, odnosno da budu dostojanstveni. Čak mu se ovaj put činilo da je sve prošlo u redu.

 

"Na kraju, kad smo se okupljali kod autobusa za povratak, od prijatelja uhapšenog sam čuo šta se dogodilo. Iz zafrkancije je digao ruku u vazduh, što je videla policajka sa strane, koja ga je odmah uhapsila i odvela u zatvor. Bila mi je dužnost kao vođi puta, da se raspitam kod policije za njega jer nismo hteli d aidemo bez njega. Rečeno mi je, međutim, da je uhapšen, i da nastavimo put kući i da će platiti novčanu kaznu od četiri do pet hiljada evra", kazao je Leljak.

 

Uhapšeni muškarac ima 48 godina inače je iz Vinice pored Varaždina. Ostaće u zatvoru u Klagenfurtu. Prošle godine bilo je sedam 'šaljivdžija' iz Hrvatske koji su se svojim šalama smejali u zatvoru nekoliko nedelja.

 

Austrija je ove godine više nego udvostručila broj policajaca sada ih je bilo 450, koristili su i helikoptere i kamere postavljene na sve strane. Ove su godine pooštrili pravila okupljanja na Blajburgu, tako je propisana kazna za isticanje ustaških simbola od 4.000 evra.

 

Kurir.rs/Novi list

Foto YT

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...