Najnovije vesti

SNIMAK KOJI JE SRUŠIO ŠTRAHEA KOŠTAO 600.000 EVRA: Stručnjak tvrdi da iza svega stoji detektiv koji je ranije nudio dokaze da bivši lider FPO koristi drogu (VIDEO)
Saša Vandl, Foto: Printscreen

otkriće

SNIMAK KOJI JE SRUŠIO ŠTRAHEA KOŠTAO 600.000 EVRA: Stručnjak tvrdi da iza svega stoji detektiv koji je ranije nudio dokaze da bivši lider FPO koristi drogu (VIDEO)

Austrija

Iza video snimka koji je srušio doskorašnjeg vicekancelara i lidera Slobodarske partije Austrije (FPO), Hajnc-Kristijana Štrahe, a ujedno i austrijsku vladu, stoje jedan bečki advokat i detektiv, tvrdi bečki dnevnik Esterajh i televiziji Oe24.

List tvrdi, pozivajući se na eksperta za bezbednost Sašu Vandela, da su advokat Ramin M. persijskog porekla, i austrijski detektiv Julian H. organizovali klopku i snimili video. U intervjuu za Oe24 Vandl, koji je bio nekadašnji šef detektiva Juliana, kaže da ga je obučio i da "video sa Ibice jasno nosi njegov rukopis".

 

"To sam primetio čim sam pogledao snimke", kaže Vandel dodajući da se Julian H. Štraheu i njegovoj desnoj ruci Johanu Gudenusu predstavio kao biznismen iz Minhena Julian Taler.

"Julian je krivično gonjen i osuđen, i bio je umešan u privrednu špijunažu kod firme Plaser i Tojrer", dodao je Vandel i potvrdio da je Julian prijatelj sa bečkim advokatom koji je dogovorio prvi sastanak sa Gudenusom.

 

Troškove proizvodnje video snimka koji je srušio čelnike FPO Vandel je procenio na oko 600.000 evra. Prema njegovim rečima, video snimci su ponuđeni za više od miliona evra i on smatra da iza svega stoji politički nalogodavac.

Inače bečki advokat je poznat i po tome što je već 2015. nudio savetnicima bliskim Socijaldemokratskoj partiji (SPO) i Narodnoj stranci (OVP) video snimke na kojima je navodno Štrahe sa ilegalnim supstancama. Taj video materijal nikada nije uspeo da unovči, jer je tražio prevelike svote.

 

Kurir.rs/Tanjug/Bild.de

Foto: Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...