Najnovije vesti

KURC POSLE PADA VLADE: Danas je odlučio parlament, a u septembru odlučuje narod! Nećete me skloniti iz politike
Foto: AP

kratko bio kancelar

KURC POSLE PADA VLADE: Danas je odlučio parlament, a u septembru odlučuje narod! Nećete me skloniti iz politike

Austrija

Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc, kojem je parlament danas izglasao nepoverenje, poručio je da promene koje je započeo neće moći da zaustave.

"Danas je odlučio parlament, a u septembru odlučuje narod", naglasio je Kurc u obraćanju pristalicama posle smene na mestu kancelara.

 

Kazao je da OVP i on prihvataju današnju demokratsku odluku parlamenta i najavio da će narednih nedelja ta stranka voditi kampanju do izbora da građane uveri u njene namere i put.

 

Isto tako, opozicionim partijama je poručio da to što su ga "skinuli" sa mesta kancelara ne znači da su uspeli njega da sklone iz politike.

Najavio je da će nastaviti da se bori i da mu je cilj kao i njegovoj partiji da radi za dobrobit zemlje i njenih građana.

 

U Austriji se u septembru održavaju prevremeni parlamentarni izbori, koji su raspisani nakon raspada koalicije OVP i Slobodarske partije (FPO) čiji je dotadašnji lider Hajnc-Kristijan Štrahe obećao navodnoj nećaki jednog ruskog milijardera drzavne poslove za finansijsku pomoć njegovoj stranci.

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...