ŠOKANTNO OTKRIĆE NEMAČKOG AGENTA: Iza Štraheovog političkog atentata i sunovrata austrijske vlade stoji izraelski Mosad, a evo zašto je MORAO DA PADNE! (VIDEO)
Foto: Printscreen Tweet

stao im na žulj

ŠOKANTNO OTKRIĆE NEMAČKOG AGENTA: Iza Štraheovog političkog atentata i sunovrata austrijske vlade stoji izraelski Mosad, a evo zašto je MORAO DA PADNE! (VIDEO)

Austrija -

BEČ - Austrijsku političku scenu duboko je potreslo objavljivanje video snimka u kome je austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe razgovarao o mogućnosti da strani državljanin ulaže u lokalne novine u zamenu za povoljno medijsko izveštavanje.

Rudolf Adam, bivši diplomata i zamenik šefa savezne obaveštajne službe u Nemačkoj, tvrdi da su skandal koji je doveo do pada austrijske vlade orkestrirale izraelske tajne službe.

Pišući za politički časopis „Cicero“, Adam tvrdi da plan o rušenju Štrahea sa video skandalom nije bio smišljen u Americi, jer je ona trenutno „potpuno okupirana Korejom, Iranom i Kinom“.

Rusija ne može da stoji iza „političkog atentata“, kaže Adam i objašnjava da je bivši zamenik kancelara zagovarao bliže veze s Moskvom. Nijedna evropska služba nije imala interes da učini tako nešto, tvrdi Adam, dok se čini i da se Kina i arapske zemlje malo zanimaju za austrijsku unutrašnju politiku.

„Ostaje samo država koja ima ljudske i tehničke kapacitete za takvu operaciju i jasan motiv — Izrael“, nastavlja on.

Rudolf Adam, koji je radio u nemačkim ambasadama u Moskvi i Londonu, ističe da se jevrejske zajednice u Evropi plaše porasta antisemitskog raspoloženja i poricanja Holokausta, što bi moglo da predstavlja egzistencijalnu pretnju po državu Izrael.

On tvrdi da je Štrahe propagirao „duboki antisemitizam“ i „trivijalizaciju“ nacističkih zločina, tako da je Izrael morao da reaguje.

U međuvremenu, Rudolf Adam je optužen za antisemitizam nakon objavljivanja njegovog mišljenja u vezi sa video skandalom. Prema izraelskim novinama „Inetnevs“, Konferencija evropskih rabina (CER), koja je najistaknutiji savez rabina u Evropi, rekla je da pokušaj da se Izrael optuži za Štraheov pad „podseća na klasični antisemitizam“ i ne može se ignorisati.

Video je čuvan u "bunkeru" skoro dve godine i pojavio se uoči izbora za Evropski parlament. Adam smatra da to nije slučajnost, imajući u vidu „uspeh desničarskih stranaka bez presedana“ i da je Štrahe igrao centralnu ulogu u tom desničarskom bloku sa svojim FPÖ.

Kurir.rs/cicero.de

Foto printscreen Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja