Najnovije vesti

LAVROV: Rusofobija je danas moderna, a Kurc je njena žrtva!
Foto: EPA / Christian Bruna

lažna ruskinja na ibici

LAVROV: Rusofobija je danas moderna, a Kurc je njena žrtva!

Austrija

Kancelar Austrije Sebastijan Kurc, čija je vlada srušena 27. maja, postao je žrtva antiruske kampanje, ocenio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za vreme današnje posete Sloveniji.

"Rusofobija je moderna danas, od starije braće se mogu dobiti pozitivni poeni, i za sve se može kriviti Rusija", objasnio je Lavrov, preneo je Tass.

Vredi spomenuti, naveo je Lavrov, da su nezavisni mediji sa Zapada prvo rekli da je devojka sa video snimka koji je doveo do ostavke predsednika desničarske Slobodarske partije Austrije (FPO) i vicekancelara Ruskinja, potom su počeli da govore da je sa ruskog govornog područja, i to su neprestano spominjali.

foto: EPA / Sergei Ilnitsky

Kada je konačno otkriveno da se radi o devojci iz Bosne i Hercegovine, zapadni mediji je više nisu toliko spominjali, objasnio je Lavrov.

Bivši predsednik FPO i vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe morao je da podnese ostavku zbog snimka jedne večeri pre dve godine na Ibici, na kojem se vidi kako nudi jednoj navodnoj nećaki ruskog miliajrdera državne poslove u zamenu za finansijsku podršku njegovoj stranci.

Kurir.rs /Tanjug

Foto: EPA / Christian Bruna

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...