Najnovije vesti

JOHANES HAN NADRLJAO U BEČU: Biciklista naleteo na evropskog komesara, pa još hteo i da ga išamara!
Foto: AP

ZAMALO BATINE

JOHANES HAN NADRLJAO U BEČU: Biciklista naleteo na evropskog komesara, pa još hteo i da ga išamara!

Austrija

BEČ - Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han imao je neprijatno iskustvo u Beču, kada je jedan bicikista najpre naleteo na njega, a zatim mu zapretio da će ga ošamariti.

Incident se dogodio pored katedrale Štefansdom, kad se biciklista velikom brzinom zaleteo u grupu pešaka među kojima su bili i Han i njegova partnerka Suzane Ris Paser.

Han je rekao da je biciklista vozio brzinom od najmanje 50 kilometara na čas, a pošto ga je tom priikom gurnuo, evropski komesar mu je rekao da to ne može tako i da tu ne može da vozi bicikl. 

Situacija je tada eskalirala, a biciklista se vratio i zapretio Hanu rečima: "Dobićeš šamar, odmah".

Bečki Kurir piše da se izjave očevidaca o ovom događaju od tog trenutku razlikuju. Neki su listu rekli da su Han i biciklista razmenili uvrede, te da su videli čak i koškanje. Takođe u svemu učestvovala je navodno i Hanova partnerka.

Han tvrdi da se od napada bicikliste odbranio rukom, kako bi se zaštitio. On kaže da je biciklista divljao, a učešće njegove partnerke bilo samo u tome što ga je pozvala da krenu dalje.

Suzane Ris, koja je šefica austrijskog osiguranja "Vistenrot", rekla je da čitav događaj nije trajao ni dva minuta, i smatra da je čitava priča dospela u medije samo da bi se nanela šteta Hanu i njegovoj šansi da bude još jedan mandat evropski komesar.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...