NASMRT IZBO SESTRU U BEČU, ALI NEĆE U ZATVOR: Afrikanac proglašen neuračunljivim u vreme ubistva, šalju ga na lečenje u duševnu bolnicu! (FOTO)
Foto: printscren oe24

ludilo

NASMRT IZBO SESTRU U BEČU, ALI NEĆE U ZATVOR: Afrikanac proglašen neuračunljivim u vreme ubistva, šalju ga na lečenje u duševnu bolnicu! (FOTO)

Austrija -

BEČ - Prema psihijatrijskom izveštaju Afrikanac Ejob E (21) nije bio uračunljiv u trenutku ubistva svoje sestre (25) na bečkoj železničkoj stanici i neće mu biti suđeno.

On zbog neuračunljivosti ne može da budei optužen za ubistvo, ali je tužilaštvo podnelo sudu zahtev za njegovo smeštanje u ustanovu za mentalno obolele počinioce.

1 / 5 Foto: printscren oe24

Prema mišljenju psihijatara ukoliko se ne Ejob ne podvrgne terapiji postoji opasnost da ovaj 21-godišnjak ponovno počini teške zločine zbog svoje teške duševne bolesti.

Da podsetimo tog 15. januara on je na glavnoj železničkoj stanici u Beču nožem izbo svoju stariju sestru (25) koja je preminula na licu mesta. Mladić je pokušao da pobegne , ali je ubrzo uhapšen.

Žrtva je došla zajedno sa sestrom iz Španije jer su bile zabrinute za brata. Kada su se sastli na glavnoj železničkoj stanici došlo je do rasprave, a Ejob je u jednom momentu iz tašne izvadio kuhinjski nož i nekoliko puta izbo sestru.

Sve to u šoku je posmatrala njihova najstarija sestra (33) i nekoliko ljudi koji su se zatekli na mestu žločina. Devojka je izdahnula u naručju radnika obezbeđenja.

Kurir.rs/Krone.at

Foto printscreen krone.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track