Najnovije vesti

ALBANAC UHAPŠEN ZBOG UBISTVA BOSANCA U SALCBURGU KRIJE VELIKU TAJNU: Sukob dva čoveka u kafani nije bio slučajan!
Foto: Austrijska policija/Facebook

kriminal

ALBANAC UHAPŠEN ZBOG UBISTVA BOSANCA U SALCBURGU KRIJE VELIKU TAJNU: Sukob dva čoveka u kafani nije bio slučajan!

Austrija

Albanac (31) koji se sumnjiči da je ubio Samira Halkića (46) na proslavi rođendana Samirovog unuka u Salcburgu, uhapšen je pre nešto manje od mesec dana, a austrijska policija sumnja da bi ovaj muškarac mogao biti povezan sa albanskom mafijom koja se u Austriji bavi rasturanjem kokaina.

Istraga bi u trebalo da rasvetli i šta je, zapravo, bio okidač sukoba.

Velika policijska akcija, prilikom koje je uhapšeno četiri osoba i oduzet kokain, dogodila se 6. jula u Beču. Međutim, slučaj je, prema pisanju austrijskih medija, prebačen u Salcburg, jer tamošnji sud smatra da je ovaj slučaj povezan sa ubistvom Samira Halkića i ranjavanjem njegovog sina Dženiza.

 

Austrijski portal "oe24" piše da je 31-godišnji Albanac osumnjičen za ubistvo i ranjavanje Halkića, oružje uzeo od 34-godišnjeg zemljaka koji je uhapšen u policijskoj akciji u Beču.

Ipak, posebno intrigantno je to što je svetlo istrage sada palo na motiv ubistva i ranjavanja.

 

Naime, podsećanja radi, do sukoba između Albanca i Dženiza Halkića došlo je u jednom ugostiteljskom lokalu u Salcburgu, kada je Dženis slavio rođenje deteta. Svedoci su kasnije ispričali da je Albanac čak i ošamario Dženiza, zbog čega je reagovao njegov otac Samir.

 

Sva trojica su izašla ispred lokala kako bi rešili nesuglasice, ali je Albanac iznenada izvadio pištolj i zapucao na oca i sina. Jedan metak je pogodio Dženiza u grudi, ali je on brzom lekarskom intervencijom spasen, a druga dva su pogodila Samira i nesrećni čovek je preminuo na licu mesta.

 

Sada, dva meseca nakon pucnjave, policija ispituje mogućnost da svađa među trojicom muškaraca nije običan kafanski sukob koji je eksalirao do tragičnog ishoda, već postoje informacije da je sukob nastao zbog novca, konkretno duga od 70.000 evra.

 

Međutim, ovi navodi su i dalje u fazi ispitivanja, i motiv zločina zvanično još uvek nije saopšten.

 

Albanski državljanin (31) koji se sumnjiči za ubistvo, uhapšen je u Dizeldorfu pre skoro mesec dana. Austrijski mediji pišu da je vreme u pritvoru proveo koristeći sve moguće pravne lekove kako ne bi došlo do njegovog izručenja matičnoj državi. Zbog toga nije bilo moguće ispitati ga, a njegov advokat negirao je sve dosadašnje optužbe

 

Kurir.rs/oe24

Foto: Austrijska policija/Facebook

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...