Najnovije vesti

DVA SRBINA I TURČIN OJADILI BEČKE PENZIONERE: Uzeli im 2,5 miliona evra ušteđevine na NAJSTARIJU PREVARU NA SVETU
Foto: Printscreen Krone.at, Shutterstock

lažni policajci

DVA SRBINA I TURČIN OJADILI BEČKE PENZIONERE: Uzeli im 2,5 miliona evra ušteđevine na NAJSTARIJU PREVARU NA SVETU

Austrija

Tri prevaranta koji su s predstavljali kao policajci uverili su više desetina bečkih penzionera da im predaju svoju ušteđevinu na čuvanje u ukupnom iznosu 2,5 miliona evra, objavila je policija u austrijskoj prestolnici.

Kriminalci širom Evrope mesecima se koriste tim lukavstvom, ali trojica muškaraca privedenih u Austriji, od kojih su dvojica iz Srbije, a jedan je državljanin Turske, čini se radili su nezavisno od mreže iz drugih država, rekao je portparol policije za nemačku agenciju dpa.

 

Od decembra su trojica muškaraca telefonski pozivali penzionere i predstavljali se kao agenti kriminalističke policije koji istražuju slučajeve provale.

 

Da bi bili uverljiviji, koristili su se manipulisanim telefonskim vezama imitirajući austrijski broj za hitne pozive policiji - 133. Kada bi jedan od osumnjičenih uverio neku od žrtava da bi joj mudrije bilo ušteđevinu predati u ruke policije, njegov bi saučesnik već bio na vratima s lažnom policijskom značkom spreman da preuzme novac.

 

Policija je objavila da ipak nisu svi penzioneri "naseli": od nekoliko stotina poziva prevare su im uspele u najmanje 38 slučajeva. Jedan od Srba priznao je optužbe koje mu se stavljaju na teret, a druga dvojica brane se ćutanjem.

 

Kurir.rs/Index.hr
Foto: Printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...