Najnovije vesti

UHAPŠEN NEDŽAD BALKAN U BEČU: Radikalni islamista iz BiH pozivao na ODLUČUJUĆU BITKU U SVETOM RATU!
Foto: Youtube/Printscreen

najgori propovednik mržnje

UHAPŠEN NEDŽAD BALKAN U BEČU: Radikalni islamista iz BiH pozivao na ODLUČUJUĆU BITKU U SVETOM RATU!

Austrija

Austrijska policija uhapsila je u Beču nekoliko ljudi, među kojima je i državljanin BiH Nedžad Balkan, rodom iz Tutina, koji se optužuje za govor mržnje i terorističko udruživanje.

Lokalni mediji pišu da je Nedžad Balkan "najgori propovednik mržnje u državi" zbog svojih zapaljivih govora u džamijama u bečkim distriktima Varingu i Neubauu.

Navodno su se i neki ideološki istomišljenici razišli s Nedžadom zbog njegovih ekstremnih stavova. Jer, 43-godišnji Bosanac je pretio čak i drugim muslimanima, optužujući ih da odbacuju svoju veru, a svoje sledbenike pozivao na "odlučujuću bitku u svetom ratu".

Zanimljivo da je Nedžad Balkan zajedno s nekoliko ljudi uhapšen u januaru 2017. godine, ali je cela grupa 17 meseci kasnije puštena iz pritvora. Dvojica ranije optuženih u međuvremenu su nestala i pretpostavlja se da su u inostranstvu.

Tužilaštvo optužuje Nedžada. i njegove istomišljenike za terorističko udruživanje kao i članstvo u zločinačkoj organizaciji i antidržavno delovanje.

Kažu da su u Austriji regrutovali borce za Islamsku državu. Optužnica obuhvata 300 stranica, proces je planiran najranije za kasnu jesen.

Kurir.rs/Radio Sarajevo Foto: Youtube/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...