Najnovije vesti

I SRPSKA MAFIJA UMEŠANA U AFERU IBICA, ZBOG KOJE JE PAO ŠTRAHE! EU INFOTEK: Sarađivali su sa trgovcima narkotika i oružja! Iza svega stoji pokušaj ucene! (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / Michael Trauer

afera i dalje drma austriju

I SRPSKA MAFIJA UMEŠANA U AFERU IBICA, ZBOG KOJE JE PAO ŠTRAHE! EU INFOTEK: Sarađivali su sa trgovcima narkotika i oružja! Iza svega stoji pokušaj ucene! (VIDEO)

Austrija

Austrijski sajt EU infotek, koji se od samog izbijanja afere Ibica, koja je dovela do pada Hajnc Kristijana Štrahea i potom austrijske vlade, bavi se rasvetljavanjem pozadine ovog slučaja i spekuliše da bi iza svega mogla stajati i srpska mafija.

Nakon 90 dana intenzivnog istraživačkog rada, EU infotek je stekao sveobuhvatnu sliku o odgovornima ilegalnog snimanja Štrahea pre dve godine na Ibici, i postoji osnovana sumnja da iza toga stoji pokušaj ucene, ali i da su umešani trgovci narkotika, oružja u saradnji sa srpskom mafijom.

 

EU infotek je bio prvi medij koji je objavio imena bečkog advokata i detektiva, koji su kasnije priznali da su odgovorni za video snimke, koji su uzdrmali Austriju.

Jedan osumnjičeni detektiv J.H., kako se sada navodi, nije bio zadužen samo za tehničko i organizaciono sprovođenje snimanja, već i za prodaju materijala u Nemačkoj.

 

Sajt ga dovodi u vezu sa uzgojem narkotika, odnosno da poseduje opremu za proizvodnju droga, koje je uskladištio u pokrajini Salcburg.

 

EU infotek dalje navodi da je njegov otac, koji je rođen u Srbiji, prodavao oružje za vreme ratova na Balkanu. Otac detektiva je, kako piše sajt, uspeo da izbegne krivično gonjenje i da se iseli u Majami i izdržavao je sina mesečnim doznakama.

Otac je, tokom ilegalne prodaje oružja, navodno sarađivao sa srpskom mafijom, ne samo na Balkanu, već i u Beču, preko ispostava navijačkih grupa "Grobari".

 

Inače i J.H. ima kontakt sa Srbima, te EU infotek navodi da na svom Fejsbuk nalogu ima više od 350 mladih lepih devojaka kao prijatelja, koje su pretežno iz Srbije, ili susednim balkanskih zemalja.

 

Te devojke se, dodaje se u izvestaju, dovode na žurke koje pravi, i to ne samo za zabavu, već i kao "mamci za klopke", kao što je to bila navodna Ruskinja na koju su "naseli" Štrahe i njegova dotadašnja desna ruka Johan Gudenus.

Sa takvim video snimcima navodno je ucenjivao ljude.

EU infotek navodi i da je u stalnom kontaktu sa bivšom devojkom i sekretaricom srpskog porekla V.R., koja radi kao prevodilac.

 

V.R., ukazuje se dalje, ima dobre kontakte sa srpskom scenom, a poznaje i posrednicu za nekretnine srpskog porekla I.M., koja je spojila Gudenusa sa bečkim advokatom R.M. i navodnom nećakom jednog ruskog milijardera, kojoj je Štrahe nudio državne poslove za finansijsku podršku njegovoj stranci, uz zaobilaženje kontrolnih vlasti.

 

Sajt tvrdi da je Irena Marković, nakon više pokušaja, saslušana od strane Savezne kriminalističke službe tokom prošle nedelje.

EU infotek ocenjuje da je veoma upadljivo veoma oprezno ophođenje austrijskih i nemačkih službi prema J.H., koji je saslušan samo putem telefona.

Zbog toga, ističe sajt, sve ukazuje na to da je J.H. verovatno radio za austrijsku obaveštajnu službu ili Ministarstvo unutrašnjih poslova, zbog čega ga sada štite.

 

Činjenica je, kako se dodaje, da je Hesentaler sa svojim ranijim kolegom Sašom Vandlom obavio više zadataka, kao eksterno angažovana lica, te je imao iskustva sa tajnim snimanjima.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: YouTube prtscr / Michael Trauer

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...