DILERI U AUSTRIJI OTKRILI KRIPTO VALUTE: Uhapšena narko-grupa, među privedenima ima i nekoliko Srba!
Foto: AP/Ronald Zak

LISICE

DILERI U AUSTRIJI OTKRILI KRIPTO VALUTE: Uhapšena narko-grupa, među privedenima ima i nekoliko Srba!

Austrija -

Austrijska policija uhapsila je devet osoba, među kojima i nekoliko Srba, i time razbila mrežu za prodaju narkotika za koju se veruje da je povezana s velikom kriminalnom organizacijom u meksičkoj državi Sinaloa, koja je drogu pazarila i prodavala na darknetu koristeći kriptovalute.

Kako prenose lokalni mediji, tokom akcije u kojoj su zaplenjena 6,43 kilograma metamfetamina i heroina, čija je ulična cena iznosila nekoliko stotina hiljada dolara, pored Srba, uhapšeni su i osumnjičeni iz Austrije, Nemačke i Filipina.

"Istraga je otpočela kada je policija otkrila da Austrijanac često dobija pakete s heroinom i metamfetaminom iz Holandije i Meksika. Osumnjičeni su drogu nabavili na darknetu, a platili su je kriptovalutama. Oni su, navodno, deo kriminalne organizacije čije je sedište u Sinaloi najmanje od jula 2018, a posao razvijaju širom Evrope - navodi izvor austrijskih medija.

U nastavku istrage istražitelji su u Meksiku pronašli laboratoriju za proizvodnju sintetičkih droga, nakon što su pripadnici vojske primetili sumnjive predmete prekrivene korovom.

Kurir.rs/D. S. Foto: AP/Ronald Zak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja