Najnovije vesti

RODITELJI PRETUKLI ĆERKU ŠTAPOM U SALCBURGU I DAVILI JE, A OVAKO SE MAJKA BRANILA: Rekla sam joj na bosanskom UBIĆU TE, ali to nije ozbiljna pretnja kod nas u BiH
Foto: Foto EPA

NEVEROVATAN SLUČAJ

RODITELJI PRETUKLI ĆERKU ŠTAPOM U SALCBURGU I DAVILI JE, A OVAKO SE MAJKA BRANILA: Rekla sam joj na bosanskom UBIĆU TE, ali to nije ozbiljna pretnja kod nas u BiH

Austrija

Na Regionalnom sudu u austrijskom Salcburgu održan je proces bračnom paru iz BiH, muškarcu (48) i njegovoj supruzi (46).

Oni su se teretili za okrutno postupanje prema ćerki (21), pretnje, prisilu i fizičko zlostavljanje.

 

Kako se navodi, roditeljima se nije dopao novi momak njihove ćerke i odlučili su devojku (koja je već postala majka) da prisile da prekine vezu.

 

U junu su pokupili 21-godišnjakinju u njenom stanu i prisilno je doveli na "raspravu" u roditeljski dom. Tamo je majka ćerki pretila ubistvom ako ne prekine vezu s novim partnerom.

foto: Profimedia

To nije sve, tukla je devojku drvenim štapom. Nije zaostajao ni otac koji je ćerku davio s obe ruke i nožem pretio da vezu mora da okonča.

 

Bračni par, koga je zastupao advokat Markus Kobler, gotovo u potpunosti je odbacio sve navode optužbe.

 

"Ona laže", rekao je otac, dok je majka samo priznala da je ćerku pretukla drvenim štapom. Odbacila je optužbe za pretnje.

 

"Rekla sam joj na bosanskom: 'Ubiću te'. Ali, u Bosni i Hercegovini se to često govori i ne predstavlja ozbiljnu pretnju", izjavila je žena.

 

Sudija Filip Groser ocenio je žrtvine izjave potpuno verodostojnim, pa je oca i majku osudio na po 10 meseci uslovnog zatvora. Presuda je pravosnažna.

 

Kurir.rs/Radiosarajevo.ba
Foto: Profimedia/Ilustracija

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...