Najnovije vesti

HLADAN TUŠ ZA KURCA NA POČETKU PREGOVORA O NOVOJ VLADI: Lider Slobodarske partije Hofer rekao da ne želi sa njim u koaliciju
Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

problemi

HLADAN TUŠ ZA KURCA NA POČETKU PREGOVORA O NOVOJ VLADI: Lider Slobodarske partije Hofer rekao da ne želi sa njim u koaliciju

Austrija

Lider Narodne partije Austrije (OVP), koja je pobedila na prevremenim parlamentarnim izborima, Sebastijan Kurc nastavio je danas razgovore o budućoj austrijskoj vladi, susretom sa šefom Slobodarske partije (FPO) Norbertom Hoferom, koji je poručio da njegova stranka, za sada, nije spremna za ulazak u vladu.

Hofer je, posle razgovora, novinarima kazao da su dve stranke jedinstvene da nova vlada mora savladati izvesne izazove, a to su pre svega borba protiv lošeg ekonomskog trenda u svetu, kao i bezbednost.

Teme su bile i ekonomske posledice Bregzita i konflikt u Siriji, naveo je on, ističući da su to dve teme sa kojima se nova vlada mora suočiti.

Govoreći o mogućoj novoj koaliciji, Hofer je kazao da najpre mora "puno stvari da sredi u svojoj stranci".

Ponovio je da izborni rezultat FPO, koja je izgubila mnogo u poređenju sa izborima 2017, nije nalog za ulazak u vladu.

Međutim, ako dođe do neuspeha u formiranju nove vlade, najavio je da će sazvati Predsedništvo FPO kako bi iznova analizirali stanje.

Hofer računa da će Kurc najpre pozvat druge stranke na dalje razgovore i da će ga šef OVP pozvati tek ako ne bude u mogućnosti da sa drugima uspostavi koaliciju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...