Najnovije vesti

ŠTRAHE NAGOVEŠTAVA POVRATAK NA POLITIČKU SCENU: Preko Fejsbuka se pozicionira za izbore u Beču! Evo šta je poručio!
Foto: EPA/LISI NIESNER

nekadašnji lider fpo

ŠTRAHE NAGOVEŠTAVA POVRATAK NA POLITIČKU SCENU: Preko Fejsbuka se pozicionira za izbore u Beču! Evo šta je poručio!

Austrija

Nekadašnji lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe, koji je sredinom maja bio prinuđen da podnese ostavku na funkciju vicekancelara i šefa stranke usled korupcionaške afere "Ibica", nagoveštava povratak na političku scenu.

Štrahe se preko Fejsbuka pozicionira za izbore u Beču, koji treba da se održe na jesen.

"Potrebna je dosledna i snažna lista 'HC Sstrahe' za Beč, koja bi mogla osvojiti više od 15 odsto glasova, kao i osigurala socijalnu politiku za austrijsko stanovništvo i politiku privrženu domovini", napisao je Štrahe na svom profilu.

Do skoro je Sstrahe ostavio otvoreno da li će se priključiti "Savezu za Austriju", koji su formirali nekadašnji poslanici FPO u bečkoj skupštini bliski njemu.

Najavljen je kao gost-govornik na prvom skupu "Saveza za Austriju", koji je zakazan za 23. januar, što dodatno podstiče spekulacije da bi mogao i zvanično saopštiti kandidaturu za bečke izbore.

Inače "Savez za Austriju" želeo bi da Sstrahe predvodi stranku na izborima za Beč, a nekadašnji šef slobodaraca svakako želi da se osveti ranijoj stranci koja mu je potpuno okrenula leđa i čak ga " izbacila " iz članstva, te i nije želela njegovu suprugu Filipu da prihvati u svoj poslanički klub u austrijskom parlamentu.

Prema aktuelnim istraživanjima "Savez za Austriju" ima velike šanse da uđe u bečku skupštinu, jer se toj stranci trenutno prognozira osvajanje najmanje šest odsto glasova.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/LISI NIESNER

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...