Najnovije vesti

HRABRI ZDRAVKO IZ BEČA: Grgić je favorit za najboljeg policajca, a o njegovim PODVIZIMA se priča!
Foto: Printscreen Heute.at

naše gore list

HRABRI ZDRAVKO IZ BEČA: Grgić je favorit za najboljeg policajca, a o njegovim PODVIZIMA se priča!

Austrija

Inspektor Zdravko Grgić je jedan od pet kandidata za "najboljeg bečkog policajca".

Grgić je nominovan za policajca godine jer je spasio dva života (uz pomoć defibrilatora), otkrio i uhapsio 41 ilegalnog imigranta i uhapsio još deset osoba zbog drugih krivičnih dela među kojima je i narkoman, koji je toliko pretukao svoju devojku da umalo nije umrla, piše Krone cajtung čiji čitaoci će izabrati najboljeg policajca.

Policajca su pozvali u Šenburgštrase (četvrti bečki okrug), gde je na kolovozu zatekao teško povređenu, nagu, ženu kako leži. Žrtva je bila oblivena krvlju, a inspektor joj je sa još dvoje prolaznika ukazao prvu pomoć i uradio sve što je bilo potrebno sve dok nije stigla Hitna pomoć i prevezla ga u Opštu bolnicu u Beču.

Nakon toga je krenuo u potragu za počiniocem. Očevici su mu rekli da su ga videli kako ulazi u stambeno naselje. Grgić je s kolegom pratio trag krvi, koja ga je odvela na treći sprat zgrade, do stana sa pritvorenim vratima. Pošto su ušli unutra, ugledali su agresivnog mladića pod dejstvom alkohola i droga.

Ubrzo je potvrđeno da je on brutalni počinilac, koji je očiglendo pokušao da ubije devojku. Kada je prestala da reaguje, jednostavnu ju je ostavio na putu. Prilikom hapšenja je pružao žestok otpor, ali Zdravko Grgić ga je na kraju savladao.

Inspektor je iz Štajra, a završio je stručnu školu za izradu kalupa i odlivaka. Posle osnovne vojne obuke ostvario je san o profesiji i završio školu za izvršne policijske službenike. Već četiri godine radi u policijskoj stanici u Štumpergase i nadležan je za četvrti, peti i šesti bečki okrug.

Specijalizovao se za međunarodno pravo. Uopšte nema razumevanja za pojedince koje ilegalno borave na teritoriji Nemačke i finansiraju se krivičnim delima i radom na crno. Grgić voli da vozi motor i diže tegove. Kaže da će nagradu, ukoliko je dobije, posvetiti roditeljima: "Veoma su ponosni na mene", rekao je policajc.

Kurir.rs/Krone.at

Foto printscreen Heute.at

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track