Najnovije vesti

PORODICA IZ BIH DILOVALA DROGU: Baka uzgajala kanabis, ćerka krijumčarila, sinovi prodavali! Završili na sudu u Austriji
Foto: AP/Dolores Ochoa

zbog 23 kilograma kanabisa

PORODICA IZ BIH DILOVALA DROGU: Baka uzgajala kanabis, ćerka krijumčarila, sinovi prodavali! Završili na sudu u Austriji

Austrija

Na sudu u austrijskom Lincu vodi se proces protiv članova jedne porodice iz Bosne i Hercegovine zbog dilovanja narkoticima.

Baka je uzgajala kanabis u BiH, majka krijumčarila drogu u Austriju, a njeni sinovi su bili odgovorni za prodaju, piše Krone.at.

Optužnica tereti 42-godišnju državljanku BiH da je tokom redovnih putovanja u Austriju prokrijumčarila 23 kilograma kanabisa s tajne plantaže svoje majke.

Tako su se pred sudijom Alfredom Pfeisingerom našli majka i sinovi, mladići starosti 22 i 19 godina.

Optuženi nisu bili voljni u potpunosti da priznaju svoja dela, ali odaju ih skinute poruke na mobilnim telefonima.Takođe, sud želi da ispita i kupce droge iz BiH.

Pretpostavlja se da je porodična "kompanija" imala u ponudi i tri kilograma heroina. Porodica je otkrivena kada je mlađi sin pokušao da proda 31 kilogram spida i kokaina, ali je, umesto kupca, naišao na inspektora austrijske policije.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: AP/Dolores Ochoa

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...