KURC PREPORUČUJE: Čujte se telefonom, smanjite društvene kontakte
Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

borba sa virusom

KURC PREPORUČUJE: Čujte se telefonom, smanjite društvene kontakte

Austrija -

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc danas je apelovao da se ne umanjuje opasnost od koronavirusa, a građane je pozvao da smanje društvene kontakte.

.Posle sednice vlade poručio je da je situacija u Austriji drugačija nego u Italiji, ali i da je razvoj situacije gotovo isti u svim evropskim zemljama.

"Potrebno je da zaustavimo trend jer još tri nedelje imamo talas gripa i moramo izbeći da se on spoji sa punim izbijanjem koronavirusa“, objasnio je.

Poozvao je građane da smanje socijalne kontakte.

"Imam veoma prisni odnos sa roditeljima. Imamo redovne kontakte, ali ćemo to sada smanjiti i pokušaćemo narednih nedelja da se više čujemo telefonom. Na taj način svako može dati svoj doprinos društvu u cilju zaštite starijih sugrađana“, rekao je Kurc.

Najavio je da će danas imati telefonsku konferenciju sa predstavnicima pokrajina, a potom i sa socijalnim partnerima na temu škola.

U školama, prema njegovim rečima, neophodno je preduzeti mere u cilju smanjenja socijalnih kontakata.

„Škole su bitne, jer imamo više od milion đaka koji svakodnevno dolaze u školu. Uveren sam da ćemo danas posle podne predstaviti dobro rešenje, koje će osigurati javni život, ali doprineti značajnom smanjenju socijalnih kontakata“, objasnio je on.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track