Najnovije vesti

U AUSTRIJI SKOK BROJA ZARAŽENIH, 200 NOVIH: Tirol koji je žarište priznaje greške u merama protiv korone!
Foto: EPA/JAN HETFLEISCH

ozbiljna situacija

U AUSTRIJI SKOK BROJA ZARAŽENIH, 200 NOVIH: Tirol koji je žarište priznaje greške u merama protiv korone!

Austrija

Sve je jasnije da je pokrajina Tirol glavno žarište korona virusa u Austriji, pošto gotovo svaka druga infekcija dolazi iz te pokrajine ili se veže za boravak u tom delu Austrije.

Od ponoći čitav Tirol, odnosno svih 279 opština, stavljeno je pod karantin, a predsednik pokrajine Ginter Plater priznaje po prvi put od izbijanja korona krize greške. 

Mnogi su skijaškim centrima u Tirolu prebacivali da su za par dana više skijaškog turizma rizikovali zdravlje cele zemlje.

"Sve ispravno činiti u krizi koja je jedinstvena u svetu, nije moguće. To moramo priznati", kazao je Plater povodom oštrih kritika iz Austrije, ali i sveta, pošto se samo u Išglu inficiralo više stotina državljana skandinavskih zemalja. 

foto: EPA / Susanne Hassler Smith

U Austriji mnogi traže odgovornost rukovodstva Tirola, za koje se govori da su zarad osiguranja prihoda od zimskog turizma, mnogo rizikovali i sada zarazili ne samo Austrijance, već i brojne strane turiste.

Nakon odluke da se čitava pokrajina Tirol stavi pod karantin, to nema samo uticaja na život stanovnika tog dela Austrije, koji iz kuća mogu izaći samo da bi obavili potrebne kupovine, već i za sve one koji su u poslednje dve nedelje boravili u Tirolu, koji su pozvani da se samoizoluju na dve nedelje.

U Austriji je registrovan novi skok broja inficiranih koronavirusom za 200, tako da su ukupno zaražene 1.843 osobe. Skok je zabeležen od juče posle podne, kada je bilo zaraženo 1.646 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Do sada je devet osoba koje su bile inficirane korona virusom preminulo, iako zvanični podaci govore o pet žrtava.

Sve vesti iz sveta i regiona u vezi sa koronavirusom pratite OVDE.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: EPA/JAN HETFLEISCH

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...