AUSTRIJANCI I TOPOVIMA PROTIV VIRUSA: Pronašli rešenje za dezinfekciju velikih komercijalnih objekata i javnih površina
Foto: Profimedia

dosetili se

AUSTRIJANCI I TOPOVIMA PROTIV VIRUSA: Pronašli rešenje za dezinfekciju velikih komercijalnih objekata i javnih površina

Austrija -

BEČ - Sva sredstva su dobra za borbu protiv koronavirusa, a jedna austrijska kompanija od danas primenjuje originalno sredstvo za dezinfekciju na veliko: snežni top.

Ideja je nastala u podnožju austrijskih Alpa, u planinskom regionu Tirola, gde je jedna kompanija specijalizovana za odlaganje otpada, ponudila novu uslugu koristeći modifikovani snežni top.

To je, kaže kompanija, idealno rešenje za dezinfekciju velikih komercijalnih objekata i javnih površina. Oni predlažu da se snežni top, povezan s pet manjih isparivača, koristi za dezinfekciju i na drugim mestima gde postoji rizik od zaraze novim korona virusom, kao što su starački domovi, železničke stanice, čak i apoteke.

Po propisu austrijske vlade, svako preduzeće koje direektno posluje s javnošću, mora se redovno dezinfikovati. Tirol je, zbog mnogobrojnih skijališta, bio region Austrije najviše zahvaćen pandemijom, sa oko 3.300 potvrđenih slučajeva, od više od 14.400 u celoj zemlji.

Broj umrlih u Austriji je u sredu bio 410, dok se pandemija tamo značajno smiruje i ove nedelje je počelo ublažavanje ograničenja koja su uvedena sredinom marta.

Kurir.rs/Beta

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track