Najnovije vesti

POSLE PLESA SA PUTINOM POSTALA NOVINARKA: Bivša austrijska ministarka spoljnih poslova sada radi za Raša Tudej (VIDEO)
Foto: EPA / Hayoung Jeon

karin Knajsel

POSLE PLESA SA PUTINOM POSTALA NOVINARKA: Bivša austrijska ministarka spoljnih poslova sada radi za Raša Tudej (VIDEO)

Austrija

Bivša ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel, na čijoj svadbi je pre dve godine bio i predsednik Rusije Vladimir Putin, sada radi kao kolumnista za ruski „Raša tudej“, prenose austrijski mediji.

Glavna urednica RT Margarita Simonjan napisala je na svom tviter nalogu da "bivša austrijska ministarka, s kojom je na njenoj svadbi igrao Putin, od sada pisaće kolumne za nas".

Tokom aprila, usred korona virus krize, Knajsel se posvađala sa suprugom i pokrenula razvod, i tokom privatne rasprave u javnost je dospela informacija da je ostala bez ikakvih primanja.

U svojoj prvoj kolumnni za RT pod naslovom „Mašina kao simbol“ Knajsel je izrazil uverenje da pandemija neće ništa promeniti na tome da će kola u budućnosti ostati simbol slobode i mobilnosti.

Izrazila je, dalje, uverenje da automobili budućnosti neće biti proizvedeni u Evropi ili SAD, već u Africi.

"I Ajfon je razvijen u Kaliforniji, a sastavlja se u Kini. Slično bi moglo biti i sa automobilima budcuhnosti. U Kini razvijeni, u Africi sastavljeni”, napisala je on.

Posledica toga, smatra, bio bi veći broj “industrijskih grobalja” u nekadašnjim velikim industrijskim centrima Evrope.

U izjavi agenciji APA Knajsel je kazala da za RT, kao iza neke druge medije, samo piše na određene teme.

„Ne spadam u one koji se redovno izjašnjavaju. Radim to samo ako se ispostavi neka tema, ina teme gde sam sigurna i mogu da ponudim svoju analizu”, objasnila je Knajsel.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...