Najnovije vesti

UŽAS U AUSTRIJSKOJ BOLNICI Pacijent preminuo nakon što je hirurg napustio operaciju i otišao na smenu u privatnu kliniku
Foto: Profimedia

stravično

UŽAS U AUSTRIJSKOJ BOLNICI Pacijent preminuo nakon što je hirurg napustio operaciju i otišao na smenu u privatnu kliniku

Austrija

Glavni hirurg napustio je operaciju u austrijskoj klinici, kako bi otišao na smenu u privatnoj klinici, zahvat je prepustio asistentu, a pacijent je preminuo.

Na univerzitetskoj klinici "Kepler" u Lincu, pacijent je umro zbog neprofesionalnog ponašanja jednog lekara, piše dnevnik Oberesterajhiše Nahrihten, a prenosi RTS.

Tokom operacije 77-godišnjeg pacijenta, koji je helikopterom prebačen u bolnicu zbog naprsnuća aorte, lekar, koji je predvodio hirurški tim, za vreme trajanja kritične faze predao je intervenciju kolegi i napustio bolnicu, tvrdi dnevnik.

Nakon što je glavni lekar napustio bolnicu došlo je do komplikacija tokom operacije i pacijent je umro.

Šef Odeljenja za koronarnu hirurgiju Andreas Cirer rekao je listu da nije uobičajeno da tokom operacije dođe do predaje hirurške intervencije asistirajućem lekaru.

Najavio je da će detaljne okolnosti te predaje biti proverene.Ukazao je, međutim, da je smrtnost u takvim zahvatima veoma visoka i iznosi 15 do 20 odsto.

I direktor bolnice Ferdinand Valdengerger ukazao je da je naložena istraga i da je hirurg suspendovan dok se situacija ne reši. Trenutno, dodaje, nema naznaka za stručnu grešku.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...