Najnovije vesti

MAKRON OGOVARAO KURCA NA SAMITU: Pogledajte ga! Samo brine o austrijskoj štampi a nas ni ne sluša! A ja ludak o budžetu!
Foto: EPA / FRANCOIS LENOIR / Pool

brisel

MAKRON OGOVARAO KURCA NA SAMITU: Pogledajte ga! Samo brine o austrijskoj štampi a nas ni ne sluša! A ja ludak o budžetu!

Austrija

Predsednik Francuske Emanuel Makron ogovarao je austrijskog kancelara Sebastijana Kurca na Samitu EU, na kojem se raspravljalo o fondu za obnovu i budućem budžetu Unije.

"Pogledajte, njemu je svejedno. On ni ne sluša druge, ima loš stav. On se brine samo o svojoj štampi", kazao je Makron, kako prenosi "Politiko", kada je Kurc sinoć napustio salu za sastanak kako bi razgovarao telefonom.

Makron je ujedno kritikovao i grupu "štedljivih zemalja", u kojoj je i Austrija, uporedivši ih sa nekadašnjim britanskim premijerom Dejvidom Kameronom tokom ranijih pregovora o budžetu EU. 

foto: EPA / Stephanie Lecocq

Predsednik Francuske ukazao je da takav način ponašanja može ružno da se završi.

Istovremeno je sebe nazvao "ludakom"po pitanju visine dotacija u fondu za obnovu posle korone.

Šefovi država i vlada 27 članica EU već tri dana pregovaraju o paketu pomoći za obnovu posle korona virus krize, a pregovori će biti nastavljeni danas u 16 sati.

foto: EPA / Stephanie Lecocq

 Do sada dogovor nije postignut niti oko same veličine paketa, ali ni oko odnosa bespovratne pomoći i zajmova na koje zemlje članice mogu da računaju iz fonda za oporavak, kao ni oko uslova za upravljanje novcem. 

Kurir.rs / Tanjug,   Foto: EPA / FRANCOIS LENOIR / Pool

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...