Najnovije vesti

BILA JE ZARAŽENA KORONOM, PREKRŠILA MERE IZOLACIJE: Državljanka BiH osuđena u Austriji, evo koliku kaznu mora da plati
Foto: Profimedia

klagenfurt

BILA JE ZARAŽENA KORONOM, PREKRŠILA MERE IZOLACIJE: Državljanka BiH osuđena u Austriji, evo koliku kaznu mora da plati

Austrija

Državljanka BiH nastanjena u Austriji osuđena je na regionalnom sudu u Klagenfurtu na novčanu kaznu od 800 evra i uslovnu zatvorsku kaznu od šest meseci, zbog namernog ugrožavanja ljudi prenošenjem zaraznih bolesti.

Bosanka je proletos bila zaražena koronavirusom, ali je otišla u prodavnicu uprkos tome što joj određen kućni karantin. Presuda nije konačna.

Žena starosti 49 godina je krajem marta bila pozitivna na Covid-19. Ipak, nekoliko dana kasnije napustila je stan i otišla do šaltera pošte u supermarketu kako bi prebacila novac, navodi se u krivičnoj prijavi tužioca Stefana Engelberta.

Optužena je sudiji Oliveru Krizu priznala krivicu. Pravdala se da je njena unuka bila bolesna u BiH, zbog čega je želela da novac prebaci porodici. U početku je tražila od kolege da u njeno ime pošalje novac, ali to nije uspelo. Zato je odlučila da izađe sama.

"Ne bih izašla da moja unuka nije bila bolesna", rekla je.

Ipak, bilo je različitih izjava o tome da li je optužena prilikom prebacivanja novca nosila zaštitnu masku. Bosanka je rekla da je nosila masku ("Ne bi ulazila u radnju bez maske").

Možda je gurnula masku ispod brade jer je bilo vruće, no bankarska službenica, koja je uslužila optuženu, izjavila je da državljanka BiH nije nosila masku, niti je imala na bradi.

U svom obrazloženju, sudija Kriz rekao je da se "određeni deo stanovništva" ne pridržava propisanih mjera. Optužena je trebala da bude u kućnom karantinu, pa presuda - 800 evra i šest meseci uslovnog zatvora – treba da odvrati one koji su zaraženi, a žele da se kreću. Bosanka, koja je došla na suđenje bez branioca, rekla je da prihvata presudu.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...