Najnovije vesti

NASTRANOM KAMIONDŽIJI IZ BIH ĆERKE POSTAVILE ZAMKU: Snimile zlostavljanje, a sada ga je bečki sud osudio na 12 godina
Foto: Profimedia

pravda

NASTRANOM KAMIONDŽIJI IZ BIH ĆERKE POSTAVILE ZAMKU: Snimile zlostavljanje, a sada ga je bečki sud osudio na 12 godina

Austrija

Državljanin BiH (44) u ponedeljak je na bečkom regionalnom sudu osuđen na 12 godina zatvora jer je godinama seksualno zlostavljao svoje dve ćerke.

Pored toga upućen je na lečenje u instituciju za mentalno obolele kršitelje zakona. Presuda je već pravosnažna.

Muškarac je do kraja negirao odgovornost i tvrdio da "nikada nije dodirivao svoje ćerke na nepravilan način". Nakon savetovanja sa svojim advokatom prihvatio je presudu s kojom se složio i tužilac.

"Nikad nisam rekao lošu reč svojoj deci", rekao je muškarac rodom iz BiH.

Dodao je da se "uvek trudio da deci omogući bolje odrastanje nego što je sam imao u detinjstvu".

"Sve sam im omogućio. Nikad ih nisam napadao. Nisam pedofil. U takve osobe bih pucao", rekao je na sudu vozač kamiona.

Na pitanje zašto bi ga ćerke inkriminisale optuženi je u priču uveo svoju suprugu.

Tvrdi da mu se supruga sveti jer je imao ljubavnicu.

"Otkrila je da sam bio u vezi s mladom ženom. Stoga je instrumentalizovala ćerke i sada me predstavlja kao demona", rekao je optuženi.

Međutim, istraga i hapšenje zlostavljača dece nisu se temeljili na izveštajima njegove rodbine. Policija je na relevantnom internet forumu otkrila porodičnog čoveka koji se pohvalio seksualnim zlostavljanjem svojih ćerki. Četvorici muškarca nudio je seks objavljujući fotografije usnulih devojčica.

Policija je istražila muškarca i uhapsila ga. Kada su službenici pitali ćerke da li je ikada bilo dela zlostavljanja od strane oca starija od njih - koja je sada u braku - objavila je da je prvi put nemoralno dodirnuo 2006. godine.

Otac je u to vreme već živeo u Beču, dok su njegova supruga i deca još bili u BiH, gde ih je svakih 14 dana posećivao i zlostavljao.

Devojčica je imala osam godina kada su napadi počeli. Jednom je telefonom rekla ocu da će se poveriti majci, a on joj je navodno zapretio da će joj slomiti sve kosti i naterati da živi u invalidskim kolicima.

Prema presudi od 2009. godine napadi su se proširili i na mlađu ćerku i to sa sve većom učestalošću i intenzitetom zločina. Kada su se deca preselila u Beč s majkom otac je svakodnevno zlostavljao stariju ćerku, a mlađu svaki drugi dan. Navodi se da je čak tražio od njih dve da gledaju porno filmove kako bi kasnije "implementirale" ono što su videle.

Zlostavljanje je završeno kada su ćerke postavile "video zamku" za svog oca. Dok je maltretirao mlađu kćerku njena sestra je potajno snimala. Njih dve su suočile oca s dokumentom nakon čega ih više nije dirao.

Psihijatrijski stručnjak Peter Hofman pretpostavio je da bi 44-godišnjak mogao da napadne i druge devojke ako mu se pruži prilika.

Prema nalazu optuženi nije spreman da se nosi sa svojom nastranošću što ga čini opasnim. Hofman je potvrdio da je optuženi imao "ozbiljan seksualni poremećaj" koji je ekvivalentan mentalnim i emocionalnim abnormalnostima višeg nivoa.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...