OD VICEKANCELARA DO OPŠTINSKOG ODBORNIKA Štraheov debakl na izborima u Beču! Nadao se plati od 4.000 evra, a smeši mu se ova cifra
Foto: Profimedia/HANS PUNZ/AFP

hajnc kristijan štrahe

OD VICEKANCELARA DO OPŠTINSKOG ODBORNIKA Štraheov debakl na izborima u Beču! Nadao se plati od 4.000 evra, a smeši mu se ova cifra

Austrija -

Nakon što njegova lista "Tim HC Štrahe" nije prešla cenzus za ulazak u bečku skupštinu, nekadašnji lider Slobodarske partije Austrije (FPO) i bivši vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe, koji je morao da se povuče sa svih političkih funkcija zbog afere "Ibica", mogao bi postati odbornik u jednoj od bečkih opština.

"Tim HC Štrahe" prešla je cenzus u tri bečke opštine, tako da bi Štrahe mogao preuzeti mandat odbornika u 10. bečkoj opštini Favoriten, 21.opštini Floridsdorf ili 22.Donauštat.

Nakon prebrojavanja glasova poslatih putem pošte, postoji mogućnost da će "Tim HC Štrahe" preći cenzus i u 20. bečkoj opštini Brigitenau, 14. opštini Majdling i 23. opštini Lizing.

Štrahe kao nosilac liste može da bira u kojoj će opštini, u kojoj je "Tim HC Štrahe" prešao cenzus, prihvatiti odbornički mandat, a u kojoj će to prepustiti drugim političarima sa svoje liste.

Umesto plate od oko 4.000 evra, kao poslanik u bečkoj skupštini, Štrahe bi kao odbornik dobijao do 425 evra i godišnju kartu za gradski prevoz.

Nakon objave privremenih rezultata nedeljnog glasanja, Štrahe nije želeo da odgovara na pitanja da li će se, pošto nije uspeo da pređe cenzus za ulazak u bečku skupštinu, u potpunosti povući sa političke scene.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia/HANS PUNZ/AFP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track