BEČ TUGUJE ZA UBIJENIMA U STRAVIČNOM NAPADU: Građani pale sveće na mestu krvoprolića, Sebastijan Kurc položio venac (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia/Joe Klamar/AFP

dan posle jezivog napada

BEČ TUGUJE ZA UBIJENIMA U STRAVIČNOM NAPADU: Građani pale sveće na mestu krvoprolića, Sebastijan Kurc položio venac (FOTO, VIDEO)

Austrija -

Sinoć se u Beču dogodio jedan od najgorih terorističkih napada u toj zemlji u kojem je ubijeno četvoro ljudi, a više od 15 je povređeno.

Građani Beča okupljaju se na mestu gde se dogodio krvavi teroristički napad i pale sveće, a stižu i predsednik Aleksander van der Belen i kancelar Sebastijan Kurc.

foto: Profimedia/JOE KLAMAR/AFP

Mesto tragedije posećuju građani, čuva ga i osigurava dobro naoružana policija, a Sebastian Kurc je pozvao građane da ne šire mržnju.

Građani pale sveće i plažu cveće za nastradale u ovom napadu. Vence je položio i Sebastijan Kurc.

Danas u Beču gotovo ništa nije otvoreno, a ulice su prazne. Građani su pozvani da ostanu kod kuće zbog mogućnosti da bi moglo biti još napada.

UŽIVO IZ BEČA: Paljenje svijeća na mjestu napada

UŽIVO IZ BEČA: Paljenje svijeća na mjestu napada Više na https://bit.ly/3mSeJvT Reporterka: Aurora Weiss

Posted by 24sata on Tuesday, 3 November 2020

Inače, austrijska policija je objavila da je napadač neposredno pre napada na Instagramu objavio fotografiju na kojoj je pozirao s oružjem koje je koristio, te da je bio pripadnik Islamske države. Ispucao je najmanje 50 hitaca.

Istraga je počela odmah uveče, otkriveno je gde je terorista živeo, a reč je o bloku stambenih zrada, pa je policija banula u ranim jutarnjim satima u njegov stan. Uhapšeno je nekoliko ljudi koji se s njim povezuju.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track