Najnovije vesti

U AUSTRIJI OD PONOĆI NA SNAZI NOVO ZAKLJUČAVANJE: Kretanje je ograničeno na ceo dan, a evo kada građani mogu da izađu napolje
Foto: Profimedia/GEORG HOCHMUTH/AFP

mere zbog korone

U AUSTRIJI OD PONOĆI NA SNAZI NOVO ZAKLJUČAVANJE: Kretanje je ograničeno na ceo dan, a evo kada građani mogu da izađu napolje

Austrija

U Austriji je od ponoći na snazi novo "zaključavanje" sa ograničenjem kretanja koje važi celog dana, a sve u cilju smanjenja širenja korona virusa.

Nove pooštrene mere važiće do 6. decembra u ponoć, a njima se planira drastično smanjenje kontakata građana.

Pored ranije usvojene odluke o zatvaranju restoranana i hotela, objekata zabavnog karaktera, kao i amaterskog sporta, od danas su zatvoreni muzeji, biblioteke, ali i radnje izuzev onih sa prehrambenim proizvodima, drogerije, apoteke, banke, pošte, benzinske pumpe.

Ograničenje kretanja prošireno je na ceo dan, tako da građani mogu da izađu iz svoja "četiri zida" samo ako moraju u kupovinu najbitnijih potrepština, da pomažu nekom drugom, da idu na posao, ili prošetaju iz psihičkih i fizičkih razloga, odnosno radi šetnje kućnog ljubimca.

Austrijska vlada zamolila je poslodavce da svoju radnu snagu upute na rad od kuće, gde je to moguće.

Što se kontakata tiče, jednom domaćinstvu dozvoljen je kontakt do isteka mera samo sa jednom osobom koja nije clan domaćinstva.

Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer najavio je da će policija kontrolisati pojačano poštovanje mera, a kazne idu do 1.450 evra.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...