SEBASTIJAN KURC PORUČIO: Testiranje i vakcinacija vraćaju ljudima slobodu! Treba učiniti sve da se spreči treći talas zaraze
Foto: AP / Ronald Zak

austrija

SEBASTIJAN KURC PORUČIO: Testiranje i vakcinacija vraćaju ljudima slobodu! Treba učiniti sve da se spreči treći talas zaraze

Austrija -

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ističe da testiranje i vakcinacija vraćaju ljudima slobodu.

Kurc je za "orf.at" naglasio da sada treba učiniti sve da se spreči treći talas, a da rešenje vidi u testiranjima i vakcinaciji.

Kazao je da ga ne čudi što stanovništvo faze između zaključavanja i popuštanja doživljava kao vožnju na toboganu.

"Ali to je logika pandemije. Pandemija dolazi u talasima i zato se koriste faze između talasa za ponovno omogućavanje više sloboda. To je ekonomski politički i socijalno potrebno, jer bi svi poludeli ako između zaključavanja ne bi imali normalnije faze ", objasnio je Kurc.

Kurc je uveren da je ponovo neophodno dosledno delovanje kao u prvom zaključavanju.

"Postoji 'paradokson pandemije' koji počinje od trenutka kada je sprečena opasnost da se opasnost umanjuje. Zbog sve kritike sam čak i ja posumnjao i pomislio 'možda smo prečvrsto reagovali, možda je bilo bolje da smo primenili blaže mere'", dodao je on.

U drugom talasu, dodaje, plaćena je cena za čekanje.

U budućnosti, kaže, smatra da je važna dosledna primena mere zaključavanja i da veruje da će se testiranje nametnuti, a posle toga i strategija vakcinisanja.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track