KO HOĆE U KLUB, MORA DA SE VAKCINIŠE: Ovako Beč želi da natera mlade na vakcinaciju, a spremaju zbog toga i jednu veliku žurku
Ilustracija, Foto: Marcelo Chello / Zuma Press / Profimedia

strategija

KO HOĆE U KLUB, MORA DA SE VAKCINIŠE: Ovako Beč želi da natera mlade na vakcinaciju, a spremaju zbog toga i jednu veliku žurku

Austrija -

Grad Beč namerava da otvori noćnu gastronomiju samo za vakcinisane, a posebne akcije planira za mlade kako bi ih naveo na primanje vakcine protiv korona virusa.

Dok savezne vlada najavljuje otvaranje noćnih klubova u julu, bečke vlasti rade na strogim pravilima, prema kojima u diskoteke neće moći da uđu oni koji se nisu vakcinisali.

"Jasno je da, ako samo vakcinisani mogu u klubove i diskoteke, onda ćemo sprovesti i posebnu akciju vakcinacije mladih od 18 godina", najavljuje pokrajinski sekretar za zdravstvo Peter Haker.

Tako će Beč omogućiti zakazivanje termina za vakcinaciju za 35.000 mladih, koji će od 28. juna moći da prime prvu dozu cepiva u kongresnom centru "Austria Center".

Mediji tvrde da će tog dana biti održana prava "vakcina žurka" sa muzikom uživo, a vakcinisaće se vakcinom "Džonson i Džonson" koja zahteva primanje samo jedne doze.

"Trenutno radimo na detaljima, ali predviđeno je da ciljanim manifestacijama navedemo mlade da se vakcinišu", poručuju iz Hakerovog kabineta.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track