NEZAPAMĆENO NEVREME Klizište umalo potpuno zatrpalo voz u Austriji!
Foto: Profimedia

UŽAS

NEZAPAMĆENO NEVREME Klizište umalo potpuno zatrpalo voz u Austriji!

Austrija -

Obilne padavine pokrenule velike poplave i klizišta, na terenu je više od 4.500 vatrogasaca, dok je hitno evakuisano 500 osoba

Samo pukom srećom nije bilo nastradalih Povređene su tri osobe
Samo pukom srećom nije bilo nastradalih Povređene su tri osobefoto: Profimedia

Obilne padavine donele su velike poplave i klizišta u Austriji, odakle dolaze šokantne fotografije voza kog je klizište umalo potpuno zatrpalo! Oko 70 osoba bilo je nekoliko sati blokirano u svojim vozilima dok ih spasilačke ekipe i vatrogasci nisu izveli na sigurno.

Bilo je i požara

Pravim čudom u ovoj nesreći nije bilo nastradalih, povređene su tri osobe, od kojih jedna teže. Katastrofa se dogodila nedaleko od Salcburga, preneo je dnevnik Kronen cajtung. Austrijski mediji prenose da je na terenu angažovano više od 1.500 vatrogasaca iz oko 100 stanica širom zemlje. Najgora situacija je u Gornjoj i Donjoj Austriji, Tirolu i Štajerskoj. Regioni Pincgau i Pongau kod Salcburga su posebno bili pogođeni. Evakuisani građani su smešteni u kongresni centar "Sent Johan". - Nikad nismo videli nešto slično ranije. Ljudi su sa pravom uplašeni - rekao je Klaus Portenkirhner, šef vatrogasne brigade.

Bujica je nosila sve pred sobom Uništena pruga
Bujica je nosila sve pred sobom Uništena prugafoto: Profimedia

Službe hitne pomoći primile su više od 200 poziva ugroženih građana u Tirolu. Neki su ostali zaglavljeni u podrumima i garažama, a na dva mesta je izbio požar nakon udara munja.

Brojni pozivi

U Donjoj Austriji je bilo čak 420 poziva hitnim službama, a na teren je izašlo 2.000 vatrogasaca. Poplavljeno je više od 200 kuća i zgrada. Spasilačke službe su na sigurno prebacile i više od 100 planinara koji su bili u regionu, a koji su ostali odsečeni pošto su oštećeni putevi i mostovi. U Beču je angažovano oko 1.000 vatrogasaca na pružanju pomoći najugroženijima. U svim navedenim pokrajinama na terenu su sve službe nadležne za zaštitu od prirodnih nepogoda. Ono što posebno zabrinjava jesu najave da će obilna kiša padati i narednih dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track